ΔΗΜΟΙ

Συνεχίζονται οι κλειστές συνεδριάσεις των οργάνων της Αυτοδιοίκησης

0

Σοβαρά πλήγματα στη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης εξακολουθεί να δημιουργεί ο κορονοϊός. Κατά την διάρκεια της καραντίνας, οπότε και εκδόθηκαν οι δύο εγκύκλιοι για τον τρόπο των συνεδριάσεων τόσο των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, όσο και των πάσης φύσεως Επιτροπών (Οικονομική, Ποιότητας Ζωής κ.λπ.) τα σώματα δεν είχαν συνεδριάσει δια ζώσης και περιορίζονταν σε συνεδριάσεις δια περιφοράς ή μέσω τηλεδιασκέψεων.

Μετά το τέλος της καραντίνας άρχισαν δειλά δειλά να γίνονται κάποιες συνεδριάσεις, κεκλεισμένων, όμως, των θυρών. Δηλαδή χωρίς παρουσία πολιτών και Μέσων Ενημέρωσης, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνεδριάσεις μεταδίδονταν μέσω του διαδικτύου.

Χτες εκδόθηκε νεότερη εγκύκλιος, η οποία επαναλαμβάνει τις τρεις εναλλακτικές (δια περιφοράς, μέσω τηλεδιάσκεψης και δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών) και καταλήγει:

Σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της Χώρας…”

Πρωτοπαπά: “Καταθέστε πρόταση για το καζίνο, κύριε Δήμαρχε…”

Previous article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ της 20ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ