ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων θα ζητήσει ο Τσιώτος για να λυθεί το πρόβλημα του ΧΥΤΑ

0

Δύο ώρες και 20 λεπτά κράτησε το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Κυρίαρχο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Από την τοποθέτηση του δημάρχου Βλάσση Τσιώτου (δείτε στο 1.40.00) προέκυψε η είδηση ότι την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Μανώλη Γραφάκο, παρουσία και του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Στην συνάντηση αυτή ο δήμαρχος θα ζητήσει από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στραγγιδίων, καθώς, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, η ολοκληρωμένη διαχείριση θα καθυστερήσει εξ αιτίας της απόρριψης χρηματοδότησης του έργου από την κομισιόν.

Ο κ. Τσιώτος προετοίμασε την τοπική κοινωνία για τετραπλασιασμό -τουλάχιστον- των δημοτικών τελών, όταν ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση, ενώ ξεκαθάρισε ότι παρά τα όσα ακούγονται δεν υπάρχει στα όρια του δήμου χωματερή.

Νωρίτερα, στην εισήγηση του (δείτε από το 1.00.00) ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Δημιουργίας Σπύρος Καραβάς, που έφερε το θεμα στο δημοτικό συμβούλιο, είχε αναφερθεί στο πρόβλημα των στραγγιδίων και των βιοαερίων που “πνίγουν” περιβαλλοντικά την πόλη.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1711

Previous article

Υπόγειες λίμνες με αλμυρό νερό ανακαλύφθηκαν στον Άρη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.