ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εγκαταλελειμμένο το λιμάνι της Κορίνθου, σχολιάζει ο Νίκος Σταυρέλης

0

Με μία ανάρτησή του στα social media ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” Νίκος Σταυρέλης καταθέτει μία σειρά από ερωτήματα που αφορούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το λιμάνι και όσα δεν έχουν γίνει προκειμένου να προχωρήσουν δρομολογημένες ή ακόμα και καινούργιες εργασίες

“ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ”, σχολιάζει ο κ. Σταυρέλης.
Πρόσφατα ακούσαμε το Δήμαρχο να κάνει τον απολογισμό για το Δήμο. Φυσικά για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα. Και τι να ειπωθεί βέβαια αφού δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό.
-Καμία πρόταση δεν υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για έργα και μελέτες. Το πρόγραμμα είναι ακόμα ανοικτό. Υπάρχουν μελέτες έτοιμες.
Μελέτη που έχει εκπονηθεί επί προεδρίας Αντώνη Παππά για την έδραση των κρηπιδωμάτων με προϋπολογισμό 400.000 €. Το λιμάνι κινδυνεύει. Είναι κούφιο.
Μελέτη Κακάβα για τοποθέτηση εξωτερικής λιθορριπής για την προστασία του λιμενοβραχίονα
Μελέτη Καραϊσκου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης και πεζοδρόμησης της οδού Κροκιδά και της Αγίου Νικολάου προϋπολογισμού 800.000 €. Ήδη έχει εγκριθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη.
Έχει ολοκληρωθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη του χώρου στάθμευσης χερσαίας ζώνης λιμένος (parking Φλοίσβου) και εκκρεμεί η έκδοση άδειας νομίμου λειτουργίας
Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη Γιαμίν (δαπάνη 400.000 €) για τη διαπλάτυνση των κρηπιδωμάτων και την επέκταση του λιμενοβραχίονα και δεν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης για να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, Φιλόδημου ή Περιφερειακό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο MASTER PLAN.
-Πού είναι η επέκταση της πλωτής εξέδρας στο Κόρφο; Καμία ενέργεια.
-Δεν μιλάμε βέβαια για Μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Κόρινθο. Μηδέν.
-Παράλληλα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με εταιρεία για τη καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου της χερσαίας ζώνης
-Οι τουαλέτες του λιμανιού δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και θέλουμε τουρισμό και κρουαζιερόπλοια.
-Υπάρχει αδυναμία και έλλειψη προσωπικού για τα συνηθισμένα , όπως την είσπραξη των ανάλογων τελών στα πλείστα σκάφη στο λιμάνι του Κόρφου, αλλά και στα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Κορίνθου , με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.
-Σημειώνουμε ότι στο αλιευτικό καταφύγιο Κορίνθου ελλιμενίζονται 102 σκάφη και 14 αλιευτικά επαγγελματικά
Στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Άσσου ελλιμενίζονται 85 σκάφη και 4 επαγγελματικά αλιευτικά
Στο αλιευτικό καταφύγιο Κόρφου ο αριθμός των σκαφών είναι άγνωστος.
Κύριε Δήμαρχε αποκεντρώστε αρμοδιότητες και δραστηριοποιηθείτε για την ανάπτυξη του λιμανιού και των αλιευτικών καταφυγίων.
Με την απραξία θα μας πάρει η Κυβέρνηση τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και μετά θα μας φταίνε οι άλλοι….”.

Νέοι κανόνες κυκλοφορίας: Κράνος μέχρι και στα ποδήλατα, τι αλλάζει για ηλεκτρικά πατίνια

Previous article

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.