ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων μπαίνει στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

0

Με την παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και την συμμετοχή εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης πραγματοποιήθηκε χτες (Τετάρτη 30/9/2020) η κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Στην σύσκεψη, εκτός από τον υφυπουργό, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ Μανώλης Γραφάκος,  ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος και οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φάνης Μπρακούλιας και Σπύρος Καραβάς.

Όπως ενημερώνει ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, στην συνάντηση “αποφασίστηκε ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία υπολογίζεται σε 12-18 μήνες, είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν άμεσα τα λειτουργικά συστήματα του ΧΥΤΑ, πιθανότατα με κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων, αλλά και η αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης της μονάδας.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Αργειτάκος ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο οποίος διαχειρίζεται την εγκατάσταση, θα μας παρουσιάσει την τελική πρόταση του, ώστε η εγκατάσταση να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση όλοι μαζί σαν δημοτικό συμβούλιο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα έτσι ώστε ο ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ο μοναδικός αδειοδοτημένος στην περιφέρειά μας, να λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησής του, με τρόπο αντάξιο των προσδοκιών των συνδημοτών μας.

Καθάρισαν το βυθό στους Καταρράκτες Λουτρακίου

Previous article

Ερχεται νέα ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.