ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Mea culpa από τον Πνευματικό για το ψηφιδωτό του Απόστολου Παύλου

0
Please put the correct video link to the video post format section

Συνέντευξη για όσα διαμείφθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παρέθεσε ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Πορεία Ευθύνης” Αλέξανδρος Πνευματικός.

Από την συνέντευξη αυτό που ξεχώρισε είναι το “mea culpa” του κ. Πνευματικού για το “ναι” στην τοποθέτηση του καλλιτεχνήματος Τσοτσόνη (δείτε από 7.30 έως 10.40 και 16:50 έως 18:16), με θέμα τον Απόστολο Παύλο, στην υπό ανακαίνιση κεντρική πλατεία (Περιβολάκια). Το ενδιαφέρον είναι πάντως, πως η ένσταση του κ. Πνευματικού δεν αφορά το ίδιο το έργο, το οποίο το βρήκε “πολύ όμορφο”, αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει χώρος να μπει στην πλατεία.
Παρασυρθήκαμε” είπε ο κ. Πνευματικός “καθώς δεν υπήρχε εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Εμείς καλόπιστα το ψηφίσαμε και γι αυτό κάνω και την αυτοκριτική μου. Αλλά με έκπληξη την επόμενη μέρα μιλήσαμε με την τεχνική Υπηρεσία του δήμου και διαπιστώσαμε πως υπάρχει άρνηση από την πλευρά της Τ.Υ. γιατί δεν υπάρχει σημείο που μπορεί να χωροθετηθεί αυτό το μνημείο…” και συμπλήρωσε πως πρέπει να υπάρξει μελέτη για το που θα τοποθετηθεί το έργο: “Αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πλατεία, πρέπει να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο γιατί η πόλη της Κορίνθου είναι στενά συνδεδεμένη με τον Απόστολο Παύλο“.

Από εκεί και πέρα για τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Πνευματικός είπε:

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ (05.00 μέχρι 07.30)

Πρέπει να παλέψουμε για να μην τροποποιηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή της Ποσειδωνίας και θα έχει ευθύνες η δημοτική αρχή αν κάτι πάει στραβά“, είπε ο τέως δήμαρχος, ο οποίος ωστόσο λίγο αργότερα τόνισε πως ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην έγκριση του ΓΠΣ, καθώς αυτό είναι ευθύνη του υπουργείου. “Εμείς πιστεύουμε πως το διοικητήριο πρέπει να είναι μέρος ενός ευρύτερου διοικητικού κέντρου που θα δημιουργηθεί στο 6ο ΣΠ, που θα περιλαμβάνει επίσης κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, με ήπια οικιστική ανάπτυξη“.

ΤΕΘΑ – ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ (από 10.40 από μέχρι 13.41)

Ο κ. Πνευματικός εξέφρασε την απορία του για την επιλογή της δημοτικής αρχής να αποδεχτεί το αίτημα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας να πληρώνει ενοίκιο ο δήμος Κορινθίων για την έκταση των 23 στρεμμάτων στο Πεδίο Βολής: “τα οκτώ και πλέον στρέμματα από την συνολική έκταση, στα οποία είναι οι δεξαμενές του δήμου, αποτελούν δωρεά απο την κυβέρνηση προς τον δήμο από την δεκαετία του 80 όταν ήταν δήμαρχος ο αείμνηστος Νίκος Κουΐνης. Άρα εκεί δεν οφείλουμε κανένα αντάλλαγμα. Τα υπόλοιπα στρέμματα τα χρησιμοποιήσαμε για πολλά χρόνια και τα χρησιμοποιούμε ακόμα, ωστόσο πλέον δεν μας είναι απαραίτητος και έχει καταστεί σκουπιδότοπος…“, τόνισε και συνέχισε: “Όλα αυτά την ίδια ώρα που χαρίζουμε 16 στρέμματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, δηλαδή πάλι στο κράτος, χωρίς αντίτιμο…”.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ (από 18.20 μέχρι 21.18)

Για την παραχώρηση των 10 στρεμμάτων στον δήμο Κορινθίων από το ΤΕΘΑ και την συνακόλουθη παραχώρηση των 150 στρεμμάτων, μετά την πολεοδόμηση σε τρία περίπου χρόνια, ο κ. Πνευματικός επανέλαβε την άποψη ότι ήταν μεγάλο λάθος που ο δήμος επέτρεψε να γίνει η Ανοιχτή Δομή στον χώρο για τον οποίο το Μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΘΑ προέβλεπε να γίνει γήπεδο. Σημείωσε ακόμα πως ο δήμος θα πρέπει να επιμείνει στην αλλαγή χωροθέτησης της παραχώρησης των 10 στρεμμάτων από το βορειοδυτικό μέρος του στρατοπέδου στο νοτιοανατολικό, δίπλα στον δρόμο της Αγίας Άννας.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

Σε ό,τι αφορά την πλατεία και την απόσυρση του θέματος ο κ. Πνευματικός υποστήριξε πως ο δήμαρχος έχασε το στοίχημα της αξιοπιστίας από την στιγμή που η πλατεία δεν ολοκληρώθηκε τον Μάιο όπως είχε δεσμευτεί αρχικά. Προχωρώντας επι της ουσίας υπενθύμισε πως ο ίδιος, λίγο πριν παραδώσει την διοίκηση του δήμου και αφού είχε χάσει τις εκλογές ήθελε να προχωρήσει στην έκπτωση του δήμου…

Στο προοίμιο της συνέντευξης ο κ. Πνευματικός βρήκε την ευκαιρία να κάνει έναν σύντομο απολογισμό για τον πρώτο χρόνο της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής σημειώνοντας πως η διοίκηση Νανόπουλου δεν έχει καταφέρει να συνεχίσει ούτε το έργο που παρέλαβε από την δική του διοίκηση, αλλά ούτε και να ξεδιπλώσει το δικό της σχέδιο για την πορεία του δήμου, ή να εξασφαλίσει την συμμετοχή του δήμου.

Θα πρέπει να ειπωθεί πάντως, ότι η τοποθέτηση του κ. Πνευματικού προκαλεί έκπληξη, καθώς στον απολογισμό που έγινε από τον Γιώργο Πούρο πριν από έναν περίπου μήνα κατατέθηκε πλήρης “οδικός χάρτης” των έργων που παραλήφθηκαν και είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι σε διαφορετικές φάσεις ολοκλήρωσης. Σε ό,τι αφορά δε τον σχεδιασμό των νέων έργων, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει οποιοσδήποτε σχεδιασμός με δεδομένο ότι όλο το 2020 έχει κυλήσει μέσα στην υγειονομική κρίση η οποία έχει ανατρέψει κάθε σχεδιασμό και κάθε προτεραιότητα.

Ο κ. Πνευματικός σημείωσε ακόμα ότι η σημερινή δημοτική αρχή εγκατέλειψε τον σχεδιασμό για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, ωστόσο -όταν διαπιστώθηκε πως θα χρειαστεί να δημιουργηθούν τέτοιες μονάδες σε όλη την Πελοπόννησο, υποστηρικτικές προς την ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης- έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ο τέως δήμαρχος επανέλαβε την άποψη που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, ότι η παράταξή του αποτελεί την μοναδική φωνή αντιπολίτευσης, αφού -όπως είπε- οι παρατάξεις Καλλίρη, Πιέτρη, Γκεζερλή έχουν ενοποιηθεί επίσημα με την πλειοψηφία, ενώ και η “Πνοή Δημιουργίας” σχεδόν σε όλα τα μεγάλα θέματα στηρίζει την δημοτική αρχή. Έφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πως σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Κορινθίων τα Διοικητικά Συμβούλια αποτελούνται από εκπροσώπους των παρατάξεων Νανόπουλου – Σταυρέλη

Τέλος, έκανε επίθεση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τον οποίο παρατήρησε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρόεδρος τόλου του Δ.Σ. και κατέληξε πως δεν αρμόζει στην Κόρινθο αυτή η συμπεριφορά του κ. Κυριαζή.

2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1828 Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΖΟΝ

Previous article

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ν. Ταγαρά για τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.