ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ελπίδες ότι θα φωτιστεί ξανά το κάστρο του Ακροκορίνθου

0

Μία πρωτοβουλία, η οποία, αν ευοδωθεί, θα γίνει σημείο αναφοράς για την Κορινθία πήρε ο Τάσος Γκιολής. Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι επρόκειτο να συναντηθεί με εκπρόσωπο της ομάδας που ανέλαβε τον φωτισμό της Ακρόπολης, από τον οποίο θα ζητήσει να συντάξει μελέτη για τον φωτισμό εκ νέου του κάστρου του Ακροκορίνθου.

“Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες για το έργο του φωτισμού της Ακρόπολης, έπεσα πάνω στα ονόματα των ανθρώπων που επιμελήθηκαν όλο το project“, μας είπε ο κ. Γκιολής. “Και σκέφτηκα το απλό. Αν κατάφεραν με τέτοια επιτυχία να φωτίσουν την Ακρόπολη, πόσο μάλλον τον Ακροκόρινθο. Έτσι βρήκα τα στοιχεία επικοινωνίας και ήρθα σε επαφή μαζί τους. Σήμερα έχω ραντεβού με έναν εκπρόσωπό τους. Δεν ξέρω τι θα προκύψει και τι θα βγει, αλλά είναι μια ευκαιρία για την περιοχή. Ο Παναγιώτης Νίκας είναι θετικός και υπάρχει “μπάτζετ” για το συγκεκριμένο έργο. Αν μπορεί το σχέδιο να είναι εντός του προϋπολογισμού, αναμφίβολα θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία“.

Η αλήθεια είναι πως ο φωτισμός του Ακροκορίνθου είναι μια δύσκολη προσπάθεια κυρίως εξ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που αφορούν όχι τόσο το τεχνικό μέρος, όσο την περιφρούρηση του έργου. Όλοι γνωρίζουν πως ο λόγος που έσβησαν τα φώτα στον Ακροκόρινθο είχε να κάνει με την γνωστή “ομάδα του χαλκού”, η οποία ξήλωσε όλα τα καλώδια, προκειμένου να τα μεταπωλήσει. Άρα το πιο δύσκολο στοιχείο του έργου δεν θα είναι η ανάδειξη του κάστρου, αλλά η διαφύλαξη και η προστασία των φωτιστικών συστημάτων, ώστε να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια.

Ως εκ τούτου θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη των επαφών που θα έχει ο κ. Γκιολής με την τεχνική ομάδα…

Με προϋπολογισμό 5.000.000€ η Περιφέρεια ενέταξε την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου στη λίστα των έργων προς το Ταμείο Ανάκαμψης

Previous article

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών: Δέκα συλλήψεις – Πού δρούσε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.