ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο 4ο Λύκειο Κορίνθου – μια επανόρθωση και μία συγγνώμη

0

Το Korinthia.net.gr στην ολιγόμηνη παρουσία του έχει δείξει ότι σέβεται την δημοσιογραφική δεοντολογία όσο και την αλήθεια. Σε αυτούς τους 13 μήνες δημοσιεύσαμε περισσότερα από 4000 άρθρα, κάποια από τα οποία βρήκαν μεγάλη απήχηση και αποτέλεσαν δημοσιογραφικές επιτυχίες και στα οποία το αναγνωστικό κοινό επιφύλαξε θετικά σχόλια, αντιλαμβανόμενο πως ανταποκρίνονταν στην αλήθεια, στην ανάλυση, στην εμβάθυνση, στην ποιότητα της πληροφόρησης και –τελικά- στον ρόλο μας ως ενημερωτικού site.

Ωστόσο, χτες, κάναμε (έκανα) ένα σοβαρό λάθος, στην ταχύτητα της ροής πληροφοριών και στην πίεση της φημολογίας των ημερών. Αν και με επιφύλαξη, δημοσιεύσαμε (δημοσίευσα) την «πληροφορία» πως στο 4ο Λύκειο Κορίνθου υπάρχουν τρία κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και ένα σε καθηγήτρια. Εκ των υστέρων καταλάβαμε (κατάλαβα) ότι είχαμε (είχα) πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

Η «είδηση» αυτή δεν είναι αληθής και η ευθύνη μας (με) βαραίνει απόλυτα.

Σήμερα επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια του σχολείου, την κυρία Βασιλική Στάθη, η οποία μάς εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί όλες αυτές τις ημέρες στο σχολείο, πως ξεκίνησαν τα πράγματα, πως εξελίχτηκαν, τι ενέργειες έκανε η ίδια (και ήταν πολλές) και ποια είναι σήμερα η κατάσταση. Και ακόμα τι έχει κάνει η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για την εύρυθμη λειτουργία του, ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, σημασία, όμως, έχει μόνο ένα.

Και αυτό είναι ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο είτε σε μαθητή, είτε σε καθηγητή.

Το korinthia.net.gr και εγώ προσωπικά ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας, αλλά κυρίως από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, επειδή το ενεπλέξαμε σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. Σε καιρούς όπως είναι αυτοί οφείλουμε όλοι, να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Εμείς, υποσχόμαστε πως θα είμαστε.  

Για το korinthia.net.gr
Γιώργος Γουγάς

Η ώρα της κρίσης για την Χρυσή Αυγή – Η ώρα της αλήθειας και για το πολιτικό σύστημα

Previous article

Παπαγγελόπουλος: ” Ακατάλληλη η χωροθέτηση του Διοικητηρίου στην Ποσειδωνία”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.