ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Λειτουργία Σχολής Γονέων στο Κέντρο Υγείας Κορίνθου

0

Η μόνη εκπαίδευση που έχουν οι νέοι άνθρωποι όταν γίνονται γονείς, είναι αυτή που τους έχουν χαρίσει, μέσα από τον τρόπο που τους μεγάλωσαν, οι δικοί τους γονείς. Όμως για την προαγωγή της ψυχικής και της σωματικής υγείας του παιδιού, τη διαμόρφωση σωστής προσωπικότητας, οι γονείς χρειάζονται περισσότερα εφόδια από εκείνα που τους προσφέρει η αγάπη και το ένστικτο τους. Ειδικότερα, χρειάζονται γνώσεις, δεξιότητες, συνεχή ενημέρωση, διαρκή προβληματισμό και αναζήτηση, η οποία θα οδηγήσει τους γονείς στην αυτοσυνειδησία, στη γνωριμία με τον εαυτό τους, στην αυτο-αποδοχή και τελικά στην αποδοχή των άλλων, και κυρίως των παιδιών τους.

Αυτό το «κενό» έρχονται να καλύψουν οι Σχολές Γονέων συντελώντας ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση της επάρκειας των γονέων όσο και στη διαμόρφωση μιας σαφούς γονικής ταυτότητας.

Ο συντονισμός της Σχολής Γονέων θα γίνεται από την Αντωνία Μπίλια, Κοινωνική λειτουργό, εκπαιδεύτρια – συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων. Βασικός στόχος είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών και των ενηλίκων.

Στην ομάδα υποψήφιων μελλοντικών γονέων μπορούν να συμμετέχουν ζευγάρια που σκέφτονται να τεκνοποιήσουν για πρώτη φορά, αλλά και πρωτότοκες υποψήφιες μητέρες με τους συζύγους τους, εφόσον το επιθυμούν.

Δεν κρίνεται υποχρεωτική η συμμετοχή και των δυο υποψήφιων γονέων.

Οι συναντήσεις θα γίνονται σε δεκαπενθήμερη συχνότητα για 1:30΄, στο κτήριο που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Κορίνθου (πρώην ΠΕΔΥ) στο 2ο όροφο (γραφείο 18), σε αίθουσα στην οποία θα τηρηθούν για ασφάλεια οι αποστάσεις όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥΥ..

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική καθ΄ολη τη διάρκεια των συναντήσεων

Όσοι υποψήφιοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Ομάδες Σχολών Γονέων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για την αποστολή σχετικής αίτησης είτε τηλεφωνικά στο 27410-85825 είτε

στο email: kykorinthos.socialcare@gmail.com

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 22/10/2020

8eCUgvCwsa

Ομόφωνα εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή -Ολη η απόφαση

Previous article

Σχέδιο να εκδοθούν ομόλογα 11 δισ. με στόχο το «μαξιλάρι» να παραμείνει στα 30 δισ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.