ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ώρα 12.30: ανακοινώνονται οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

0

Μετά την χτεσινή, ιστορική απόφαση, που από κάνει τον γύρο του κόσμου, και την ανακήρυξη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση, με όλους τους πρώην βουλευτές της ενόχους, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ποινές τους.

Στις 12:30 θα συνεχιστεί σήμερα η συνεδρίαση του δικαστηρίου, που διεκόπη χθες στις 12:30 τη νύχτα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως και θα ακολουθήσει η εξέταση των αιτημάτων των ενόχων, που ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Στο τέλος της διαδικασίας αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των ποινών καθώς και το ποιοι θα μπουν στη φυλακή από τους καταδικασθέντες για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας.

Η καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή φαίνεται πως «φωτογραφίζει» την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για τις φυλακές Κορυδαλλού για ορισμένα τουλάχιστον εκ των κορυφαίων στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ποιοι κρίθηκαν ένοχοι στη Χρυσή Αυγή – Ποιες ποινές προβλέπονται

Η δίκη έγινε θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ και κλείνει ουσιαστικά μία υπόθεση που διήρκεσε επτά χρόνια, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ως σήμερα. Η δίκη κράτησε συνολικά 5,5 χρόνια και σήμερα όσοι κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα μάθουν τις οριστικές ποινές τους. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και το διευθυντήριό της αποτελούσαν ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, και άλλοι έξι βουλευτές: οι Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος.

Η ποινή για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προβλέπει από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξης (με ελαφρυντικό 2 έως 8 έτη) και αφορά τους 7 χρυσαυγίτες που κατά το δικαστήριο αποτελούν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Για την κατηγορία αυτή η ποινή που προβλέπεται είναι 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5 έτη).

Ένοχος κρίθηκε και ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και εκτιμάται πως η ποινή του θα είναι ισόβια φυλάκιση.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις

Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει να μη χορηγήσει αναστολές για την εκτέλεση ποινών και αποφασιστεί οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή, τότε θα ζητηθεί η σύλληψή τους. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εδώ και καιρό έχει θέσει σε διακριτικό, αλλά και στενό κλοιό τους ενόχους της υπόθεσης. Τόσο τα επτα ηγετικά στελέχη, όσο και τον Γ. Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, έξω από το σπίτι του οποίου υπήρχε η διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν πλέον τα ωράριά τους, τις συνήθειές τους και τα δρομολόγιά τους και περιμένουν να ανακοινωθεί η τελική απόφαση με τις ποινές για να προχωρήσουν στις συλλήψεις όσων η ποινή δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τρία ελαφρυντικά ζητάει ο Μιχαλολιάκος

Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. «Είναι δεδομένος ο σύννομος βίος του. Αν δεν τον έχει ο Μιχαλολιάκος, ποιος τον έχει;», είπε ο δικηγόρος του, σημειώνοντας πως «προκλήθηκε, αλλά δεν αντέδρασε».

Βρέθηκε μέρος “θησαυρού” του Καντάφι: Που ήταν κρυμμένος-Ο Χαφτάρ και ο ρόλος Τουρκίας

Previous article

Σήμα κίνδυνου εκπέμπουν οι οινοπαραγωγοί – 45.000 τόνοι κρασί έμειναν στα βαρέλια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.