ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σε 24ωρη βάση κατά του κορονοϊού τα Κέντρα Υγείας Κιάτου και Ξυλόκαστρου

0

Στη μάχη με τον κορωνοϊό μπαίνει από σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οπως τονίστηκε, σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία.

Ανάμεσα στα 58 Κέντρα Υγείας που θα ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου είναι και αυτά στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο, που θα λειτουργούν, μάλιστα, σε 24ωρη βάση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία αναφοράς που ήδη δέχονται σημαντικό βάρος.

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας

«103 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία από τη Δευτέρα – ήδη κάποια έχουν ξεκινήσει – και άλλα 58 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

»Για να επιτευχθεί αυτό, εξασφαλίσθηκαν κάποιες προϋποθέσεις, όπως: να έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, να έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλο το προσωπικό και, κυρίως, να γίνουν οι χωροταξικές αλλαγές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι επιστήμονές. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι.

Η διαδικασία θα είναι δυναμική και θα προστίθενται συνεχώς καινούργια Κέντρα Υγείας, έτσι ώστε να φτάσουν σχεδόν όλα όσα μπορούν να μπουν, αν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορονοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού. Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.
Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα Κέντρα Υγείας και δομές της ΠΦΥ – γιατί είναι και τα Περιφερειακά Ιατρεία που μπαίνουν στη μάχη – θα προστίθενται σε αυτό».

Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη της Χ.Α.

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1713

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.