ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Απασφάλισε ο Νανόπουλος για το έργο της πλατείας – οι απαντήσεις προς τον Πνευματικό

0

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Νανόπουλος στους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας και ειδικώς προς τον Αλέξανδρο Πνευματικό για τις εξελίξεις με την πλατεία.

Ο δήμαρχος Κορινθίων κατήγγειλε ουσιαστικά τις κινήσεις όσων, όπως είπε, «επιχειρούν η πλατεία να «παγώσει» εκ νέου για 3 χρόνια με την έκπτωση του εργολάβου» και «μεθοδεύουν την μη ολοκλήρωση της πλατείας».

«Θέλω να σας βεβαιώσω πως ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του και οι υπάλληλοι του δήμου δίνουμε καθημερινό αγώνα να τελειώσει η πλατεία το συντομότερο δυνατό γιατί αυτό θέλουν οι Κορίνθιοι», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε. «Υπάρχουν  βέβαια και εκείνοι που επιδιώκουν την εδώ και τώρα έκπτωση του εργολάβου κάτι που θα έχει ως συνέπεια να γίνει διακοπή εργασιών για τρία χρόνια και να μην ολοκληρωθεί η πλατεία.  Όταν λοιπόν, ο κ. Πνευματικός και όσοι συμπλέουν μαζί του λένε ότι πρέπει να γίνει τώρα αμέσως  η έκπτωση του εργολάβου, δεν λένε ότι επιδιώκουν να σταματήσουν τα έργα  στην πλατεία και με δικαστικές διαμάχες για 3 χρόνια η πλατεία να μείνει ημιτελής. Αυτό θέλω να το ξέρουν οι  Κορίνθιοι!»

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Κορινθίων υπενθύμισε  ποια ήταν η κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του:

«Παραλάβαμε την πλατεία σταματημένη για ένα χρόνο και περισσότερο. Παραλάβαμε από τον κ. Πνευματικό και  την δημοτική του αρχή μια σύμβαση η οποία ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Το είχαμε πει πολλές φορές στο ΔΣ και προσπαθούμε τώρα να διορθώσουμε  τα λάθη του κ. Πνευματικού, ο οποίος έχει πολλές ευθύνες και δεν του επιτρέπεται σήμερα να παριστάνει τον τιμητή. Για τις παραλείψεις του! Για τα λάθη του που μας οδήγησαν στο σημείο που είναι η πλατεία σήμερα. Αλλά, η πλατεία θα τελειώσει», επισήμανε με ένταση, ενώ εξήγησε και ποιο είναι –κατά τη γνώμη του- το σχέδιο του πρώην δημάρχου.  

«Το σχέδιο  του κ.Πνευματικού και όσων συμπλέουν μαζί του είναι να μην πληρωθεί ο εργολάβος για έργα που έχει κάνει. Με τις καταγγελίες και τις προσφυγές που έχουν γίνει επηρεάζεται η οικονομική υπηρεσία και δεν πληρώνει έργα που έχουν γίνει! Επιδιώκουν να υπάρχουν ποινικές ρήτρες με σκοπό ο εργολάβος να σταματήσει από μόνος του το έργο. Επιδιώκουν την  έκπτωσή του με ότι αυτό σημαίνει! Αλλά το σχέδιο του αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει σε ότι μας αφορά!».

Ενδιαφέρον έχουν ακόμα και οι καταγγελίες που έκανε για τις σχέσεις του κ. Πνευματικού με τον υπεργολάβο, ο οποίος, θυμίζουμε, ανέλαβε το έργο με υπεργολαβικό σύμφωνο το καλοκαίρι του 2018, χωρίς επί έναν χρόνο να το έχει αντιληφθεί η τότε διοίκηση του δήμου.   

«Η υποκρισία περισσεύει γιατί  ήξερε πολύ καλά ο κ.Πνευματικός τον υπεργολάβο τον οποίον τώρα καταγγέλλει. Το χω πει και στο ΔΣ το έχει  ομολογήσει και ο ίδιος. Ήταν γνωστοί από το 1982 σαν συνδικαλιστές και οι 2 στο ΠΑΣΟΚ.  Ήξερε λοιπόν ποιος είναι ο υπεργολάβος και όφειλε να ξέρει τη σχέση που υπήρχε με τον εργολάβο. Εγώ δεν το ήξερα, αλλά αυτός το ήξερε και όφειλε να το πει και στο Δ.Σ.

Τέλος ο κ. Νανόπουλος προκάλεσε τον πρώην δήμαρχο να απαντήσει ευθέως σε μια σειρά από ερωτήματα:

«Προεξοφλεί ο κ. Πνευματικός πως δεν θα γίνει η πλατεία! Ενδεχομένως μεθοδεύει διάφορα! Αλλά πρέπει να πει στους Κορίνθιους. Θέλει ή δεν θέλει να τελειώσει η πλατεία. Ξεκάθαρα πράγματα! Όχι  μισές αλήθειες!

Ποιο είναι το έγκλημα του εργολάβου; Γιατί λέει ότι ο εργολάβος έχει κάνει έγκλημα. Ποιο είναι;

Είπε ότι δεν θα ορίσει υπεργολάβο και παρέβη αυτήν του την δέσμευση, αν το είχε δηλώσει δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Το τι θα γίνει, εάν θα καταστεί έκπτωτος ή όχι θα το πουν τα αρμόδια όργανα και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ανεπίτρεπτο όμως είναι σήμερα από εκείνους που κάνουν τους τιμητές να δημιουργούν εμπόδια καθημερινά στη δημοτική αρχή για να μην τελειώσει η πλατεία. Κι αυτό οι Κορίνθιοι πρέπει να το ξέρουν!», κατέληξε στις δηλώσεις του.  

Νόμπελ Ειρήνης στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ

Previous article

9-10-1944. Η «συμφωνία των ποσοστών» μεταξύ Τσώρτσιλ και Στάλιν για την Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.