ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη

0
mܣ�破粠᰼�򠣩ᠴ砤񜳧 �ױ� u㞲, �ԥ�砷 Ϫ�߯�20. (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Σε πλήρως απορριπτική  απόφαση  για  ελαφρυντικά  στην  ηγετική ομάδα  της Χρυσής Αυγής,  προχώρησε  το δικαστήριο σηματοδοτώντας απόφαση για βαριές ποινές. Η απόφαση του δικαστηρίου για την χορήγηση ελαφρυντικών είναι απορριπτική και για τους  περισσότερους πρώην βουλευτές του κόμματος που είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

Ελαφρυντικά δόθηκαν μόνο στους  πρώην βουλευτές  Μπούκουρα (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη), Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη), Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια) και Αρβανίτη (συννομος βίος) και σε άλλους 10 κατηγορούμενους -μη πολιτικά πρόσωπα- που είχαν περιφερειακό ρόλο σε εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής – δύο άτομα πήραν καλή συμπεριφορά μετά την πράξη και άλλοι οκτώ τη μετεφηβικης ηλικίας.

Με βάση την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός κατήγγειλε την έδρα και υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος, ο οποίος είναι καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Νεολιθική εποχή : Πώς ζούσαν 43 άτομα σε ένα σπήλαιο στην Θεσσαλία – Απίστευτες ανακαλύψεις από ανασκαφές

Previous article

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από ΣΗΜΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.