ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε 5 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου η “14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”

0

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς” διοργανώνει το επόμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου την 14η “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα” σε 34 μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

Οπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του ΙΟΑΣ, “κεντρικός άξονας είναι ότι “αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, ενώ το μήνυμα στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του “οδηγού της παρέας”.

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το ΙΟΑΣ και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του ΙΟΑΣ θα βρίσκονται, και φέτος, σε επιλεγμένα σημεία νυχτερινής διασκέδασης για να υπενθυμίσουν πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον “Οδηγό της Παρέας” που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι “Ολοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… Ο οδηγός της παρέας”. Διαφορετικά, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

Η “14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”, που διοργανώνεται από το ΙΟΑΣ, έχει συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ενωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας). Πολύτιμοι συνεργάτες το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Θεσσαλίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων), η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS και το Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου”.

Οι πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συμμετέχουν και τα σημεία της δράσης για το 2020 είναι:

ΑΡΓΟΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΟΛΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

8eCUgvCwsa

Το Mineral project φέρνει την υπολογιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στο χωράφι

Previous article

Η «μάχη» του online delivery έχει τις πρώτες απώλειες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.