ΑΠΟΨΕΙΣ

Παν. Σπύρου: “Να ξανατεθεί το θέμα του μνημείου στο Δημοτικό Συμβούλιο”

0

Του Παναγιώτη Σπύρου

Σε μια δύσκολη συνεδρίαση του ΔΣ με πολύ «καυτά» θέματα, όπως η κατασκευή του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, μπήκε ως θέμα η κατασκευή και τοποθέτηση μνημείου του Αποστόλου Παύλου. Χωρίς εισήγηση, χωρίς επαρκή ενημέρωση ήταν μια κακή απόφαση, στην οποία, δυστυχώς, συμμετείχα κι εγώ με τη θετική μου ψήφο.

Ήταν μια βιαστική και ατυχής επιλογή μου, την οποία πήρα παρασυρόμενος και από την ομοφωνία του σώματος πλην βεβαίως της κυρίας Τζέκου.

Διαφωνώ με την τοποθέτηση αυτού του μνημείου γιατί όχι μόνο δεν εκφράζει την αισθητική μου, αλλά γιατί η πίστη είναι εσωτερικό ζήτημα και θεωρώ ότι πρέπει να εκφράζεται με σεμνότητα και σεβασμό και όχι με ψηφιδωτές εικόνες σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Τα θρησκευτικά μνημεία έχουν θέση στο φυσικό τους χώρο που είναι η Εκκλησία. Εκεί μπορείτε κύριε Δήμαρχε να το τοποθετήσετε, εφόσον εμμένετε στην απόφαση σας. Η απόφαση σας κύριε Δήμαρχε διχάζει την κοινωνία και δεν την ενώνει όπως δηλώνετε. Δεν το αντιλαμβάνεστε;

Το παράδοξο είναι ότι τέθηκε ξαφνικά προς συζήτηση στο Δ.Σ. το θέμα του μνημείου, αντί του θέματος της ολοκλήρωσης και παράδοσης της πλατείας στους Δημότες. Το είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο η πλατεία μας έχει ελάχιστα δένδρα και μια υποτυπώδη παιδική χαρά. Δε θα ήταν άραγε πολύ ομορφότερη αν είχαν μεταφυτευθεί οι υπεραιωνόβιες ελιές από τον ιδιόκτητο χώρο του Δήμου μας στο Περιγιάλι, που κόπηκαν για καυσόξυλα; Δε θα έπρεπε επίσης να είχε κατασκευασθεί  μια μεγάλη παιδική χαρά, που θα ανταποκρινόταν  στο αίτημα των δημοτών της πόλης μας;

Γνωρίζω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Πνευματικός και Κορδώσης έχουν εκφράσει επισήμως την αντίθεσή τους, συνεπώς η απόφαση δεν είναι ομόφωνη κ. Νανόπουλε και το θέμα πρέπει να ξανατεθεί στο Δ.Σ.

*Ο Παναγιώτης (Πήτερ) Σπύρου είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Κίνηση Εμπρός” δήμου Κορινθίων

3,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημόσια υγεία

Previous article

Ανατριχιαστική προειδοποίηση ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή μετατρέπει τον πλανήτη σε «κόλαση»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.