ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στο χωριό με τον πρόεδρο. Ο κ. Χατζής Στέργιος μας μιλά (video) για το Κατακάλι.

0

Αρχές Οκτωβρίου και όμως μύριζε ακόμη καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατακαλίου, κ.Χατζής Στέργιος, μας υποδέχεται στο κοινοτικό γραφείο με ιδιαίτερη ζεστασιά. Ο χώρος του κοινοτικού καταστήματος, πραγματικά σε ευταξία, μας έκανε εντύπωση και μπήκαμε στον πειρασμό να τον ρωτήσουμε αν αυτό έτυχε λόγω της επισκέψεως μας. Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζαμε ότι ο κ.Στέργιος Χατζής είναι ένας άνθρωπος “βγαλμένος” από την τοπική αυτοδιοίκηση, μπαρουτοκαπνισμένος με τα κοινά για πολλά συναπτά έτη. Οπότε, σαν λογική συνέπεια, το γραφείο του προέδρου δε γινόταν να μην χαρακτηρίζεται από τάξη και καθαριότητα.

Σαν γνήσιος αυτοδιοικητικός, χωρίς περιστροφές, μας έθεσε το πρώτο σοβαρό του παράπονο. Δίπλα ακριβώς από το γραφείο του, υπάρχει εξοπλισμένος χώρος για να υποδεχτεί αγροτικό ιατρό, ούτε σώστε οι συγχωριανοί του, που τόσο ανάγκη τον έχουν λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, να μπορούν να εξυπηρετούνται αποφεύγοντας την μεγάλη ταλαιπωρία που περνούν αυτή τη στιγμή. Μας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα αίτημα που η τοπική κοινωνία το έχει απολύτως ανάγκη και ο ίδιος σε προτεραιότητα.

Επισκεφθήκαμε δύο παρθένες σε ομορφιά και παρεμβάσεις παραλίες, τις παραλίες Σιδερώνα και Λυχνάρι όπου και μας μίλησε για το παραγόμενο έργο του ως πρόεδρος, τα προβλήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την ανάγκη οδικής σήμανσης στην συμβολή του δρόμου που οδηγεί στο Κατακάλι με την ΠΕΟ Ισθμού-Επιδαύρου. Τέλος με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε το γεγονός, πως την εποχή της χούντας το Κατακάλι προοριζόταν για να γίνουν τα Ναυπηγεία Ανατολικής Μεσογείου.

Χαλάει ο καιρός – Που θα χτυπήσουν καταιγίδες, ενδεχομένως και ανεμοστρόβιλοι [χάρτες]

Previous article

Οι ανασκαφές στην Αρχαία Κόρινθο. 17 Οκτωβρίου: παγκόσμια μέρα Αρχαιολογίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.