ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ομόφωνα ελεύθερος ο 14χρονος μετά από τέσσερις ημέρες κράτηση στη ΓΑΔΑ – κοιμόταν στο πάτωμα

0

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής που είχε συλληφθεί στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης και κρατείτο επί τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ. 

Στο σπίτι του και στο σχολείο του, το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, μετά από τέσσερις μέρες κράτηση στη ΓΑΔΑ, και ενώ είχε επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους μόνο μέσω δικηγόρου, επιστρέφει ο 14χρονος Βαγγέλης!

Ο μαθητής, που είχε συλληφθεί μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης και κρατείτο, σήμερα (19/10) παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ο οποίος και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος. 

Στον ανακριτή, να θυμίσουμε, πήγε με βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, με τον Σύλλογο Γονέων και τον Δήμο Χαλανδρίου να καταγγέλλουν πως δεν έκανε το οτιδήποτε, ούτε βρέθηκε πάνω του κάτι, απλά «συνελήφθη στο σωρό».

Έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, όπου απολογούνται άλλοι επτά συλληφθέντες μαθητές, τον περίμενε η μητέρα του, φίλοι του και συμμαθητές του, αλλά και απλός κόσμος από το Χαλάνδρι και όχι μόνο, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και φωνάζοντας συνθήματα όταν τον είδαν να βγαίνει από το κτίριο.

Ο μαθητής, γραμματέας του 15μελούς του σχολείου του, συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο, και μετά φαίνεται πως πήγε με τους φίλους του για φαγητό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εστίασης, συνελήφθη.

«Κοιμόμουν στο πάτωμα»!

«Είπα την αλήθεια ότι δεν είχα καμία σχέση με αυτά που με κατηγορούσαν και αυτό αποδείχθηκε. Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Οι συνθήκες κράτησης δεν ήταν καλές. Κοιμόμουν στο πάτωμα και κάναμε τη σωματική μας ανάγκη σε μπουκάλια», ανέφερε κατά έξοδο του ο 14χρονος Βαγγέλης.

Απόλυτα ασφαλή τα δεδομένα των δημοτών της Κορίνθου

Previous article

Νίκας σε Τατούλη: “έπρεπε να σε έχω τελειώσει από το 2014” (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.