ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναστολή ποινών για όλη την Χρυσή Αυγή -πλην Ρουπακιά- ζήτησε η εισαγγελέας!

0

Την πρότασή της για τις αναστολές για τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε η εισαγγελέας του δικαστηρίου.

«Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους», είπε, μεταξύ άλλων, η Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας πρότεινε να δοθεί σε όλους αναστολή, μέχρι το Εφετείο, εκτός από τον Ρουπακιά.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λαγός δεν είχε κάνει αίτηση για αναστολή.

Η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή για τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, η Αδαμαντία Οικονόμου υποστήριξε πως χρήζουν του ανασταλτικού αποτελέσματος μέχρι την εκδίκαση σε 2ο βαθμό της υπόθεσης όλοι οι καταδικασθέντες. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι φυγόποινοι, φυγόδικοι, δεν εξαφανίστηκαν και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Πρόσθεσε, δε, πως το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αν μείνουν ελεύθεροι γιατί η Χρυσή Αυγή έκλεισε, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Η κυρία Οικονόμου ανέφερε, επίσης, τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και χαρακτήρισε μονόδρομο να τους δώσει αναστολή το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως η εισαγγελική πρόταση -η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη- δεν δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο θα ανακοινώσει αύριο την απόφασή του για το εάν και σε ποιους χρυσαυγίτες θα δοθούν αναστολές.

Mεγάλο πλυντήριο «ορφανών» αρχαιοτήτων. Διεθνείς οίκοι δανείζουν χρήματα σε Ελληνες λαθρεμπόρους για παράνομες αγορές.

Previous article

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.