ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Βασίλης Νανόπουλος για το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι: τα τέλη ελλιμενισμού δεν ορίζονται από το ΔΣ του λιμενικού ταμείου αλλά από υπουργικές αποφάσεις

0

Την δημόσια παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων προκάλεσαν οι αναφορές και τα δημοσιεύματα, αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στο λιμάνι της Κορίνθου εδώ και μερικές ημέρες και αφορούν, μεταξύ άλλων, τα τέλη ελλιμενισμού του.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Βασίλης Νανόπουλος «τα τέλη ελλιμενισμού δεν ορίζονται από το ΔΣ του λιμενικού ταμείου αλλά από υπουργικές αποφάσεις, εκθέτοντας ουσιαστικά όσους βιάστηκαν να κάνουν λόγο για «παζάρι» και για φθηνά, σε σύγκριση με τα τέλη ελλιμενισμού στο Αίγιο, τέλη του λιμανιού της Κορίνθου.

Στην Κόρινθο δεν παζαρέψαμε και δεν δώσαμε καλύτερη τιμή“, συνεχίζει ο κ. Νανόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι “τα τέλη τα καθορίζει υπουργική απόφαση  (αρ. 8122.1/03/04 ΚΥΑ , ΦΕΚ 310 11.02.04) ανάλογα με το είδος, το μέγεθος του πλοίου ,τις υπηρεσίες που παρέχονται και δεν τα εισπράττει το δημοτικό ταμείο. Τα εισπράττει το λιμεναρχείο και τα αποδίδει στο λιμενικό ταμείο. Η υπάλληλος πήρε την υπουργική απόφαση και έβγαλε το ποσό που πρέπει να πληρώσει το πλοίο. Δεν υπάρχει παζάρι, δεν υπάρχει άλλη διαπραγμάτευση…».

Εξηγώντας το πλαίσιο και τους λόγους που τον οδήγησαν να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του πλοίου, “ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές πως ο ελλιμενισμός είναι η αρχή της έλευσης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κορίνθου αφού ήδη γίνονται και οι απαραίτητες εργασίες στο βυθό για την φιλοξενία τους και υπάρχει δέσμευση από την  πλοιοκτήτρια εταιρία περί ένταξης της Κορίνθου στα δρομολόγια της κρουαζιέρας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν!

Το πλοίο”, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κορινθίων, “θα μείνει ελλιμενισμένο όσο διαρκεί ο κορωνοιός και κατόπιν η Κόρινθος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας της πλοιοκτήτριας εταιρίας, έχω ήδη λάβει μια τέτοια δέσμευση».

Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως “έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και καταγραφή του βυθού ώστε να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων δεν θα επηρεάσει τον εμπορικό χαρακτήρα του λιμανιού. Τα πλοία δεν θα επηρεάσουν την μεταφορά φορτίων και την εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού. Υπάρχει πρόβλεψη και τρόπος να συνυπάρξουν και οι δυο δραστηριότητες”.

Και ο Βασίλης Νανόπουλος κατέληξε: “Η αλήθεια και η ορθή διαχείριση των υποθέσεων του δήμου από πλευράς μου θα εκθέτουν πάντα εκείνους που επιχειρούν είτε έχοντας έλλειψη γνώσης είτε αποκρύπτοντας τα δεδομένα, να παραπλανήσουν τους πολίτες».

Απίστευτες εικόνες από την σύγκρουση: Κόπηκε το μισό πλοίο!

Previous article

Bayraktar: Εμπάργκο από τους Αμερικανούς στα τουρκικά drones

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.