ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Χάος στο Παρίσι: Μποτιλιάρισμα πριν το lockdown (video)

0

Σε καθεστώς lockdown είναι από σήμερα και επίσημα η Γαλλία, με τις σκηνές που εκτυλίσσονταν στην διάρκεια της νύχτας, να είναι πρωτόγνωρες.

Μία μεγάλη μερίδα Παριζιάνων είτε για να ξεφύγουν από το νέο lockdown είτε για να επιστρέψουν στην γαλλική πρωτεύουσα για να προετοιμαστούν για τους περιορισμούς προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση το βράδυ της Πέμπτης.

Η μετακίνηση μέσα και έξω από την πόλη δημιούργησε ένα ρεκόρ κίνησης 706 χιλιομέτρων σε δρόμους της περιοχής από τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα τροχαίας της Γαλλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian. Σύμφωνα με την Parisien, το προηγούμενο ρεκόρ συνολικής κίνησης καταγράφηκε στο τέλος της εορτής των Αγίων Πάντων το 2019 με 525 χιλιόμετρα στις 6μ.μ.

Τεράστια η κίνηση στους δρόμους τόσο εντός του Παρισιού όσο και γύρω από την γαλλική πρωτεύουσα, λίγο πριν το lockdown

Το lockdown 4 εβδομάδων στη Γαλλία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ωθώντας όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, ή που δεν έχουν παιδιά, να φύγουν από το Παρίσι για να το περάσουν στην ύπαιθρο – ενώ εκείνους που βρίσκονται ήδη σε διακοπές να επιστρέψουν μαζικά, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο.

Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε ένα δεύτερο lockdown προκειμένου να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο χαρακτήρισε ως «πιο σκληρό από το πρώτο», με τους πολίτες να προτιμούν να φύγουν από την πόλη, αντί να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν
– Οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα μπορούν να βγαίνουν εφόσον έχουν δικαιολογία να το κάνουν. Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η καραντίνα τώρα θα είναι ανάλογη με εκείνη που επιβλήθηκε την άνοιξη, όταν επιτρεπόταν στους πολίτες να βγουν για ιατρικούς λόγους, για εργασία, για να πάνε στο σχολείο, να κάνουν απαραίτητες αγορές ή για άσκηση μια ώρας ημερησίως.
– Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί εκτός του σπιτιού του θα χρειάζεται να έχει μαζί του ένα έγγραφο με το οποίο θα δικαιολογεί την παρουσία του έξω. Αυτό θα μπορεί να ελεγχθεί από την αστυνομία.
– Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, μια διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο lockdown την άνοιξη, όταν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν κλείσει.
– Τα πανεπιστήμια θα κλείσουν.
– Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καταστήματα θα κλείσουν, εκτός από εκείνα που πωλούν αναγκαία αγαθά, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Αυτό μπορεί να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες.
– Οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό θα παραμείνουν ανοικτές, μεταξύ αυτών οι υπηρεσίες των δήμων.
– Όλοι όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πρέπει να το κάνουν.

Ιμπραΐμοβιτς: Νίκησα τον κορονοϊό, αλλά εσείς δεν είστε ο Ζλάταν γι’ αυτό φορέστε μάσκες

Previous article

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει σήμερα τα νέα μέτρα -Τι θα ισχύσει για εστίαση και περιορισμό κυκλοφορίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.