ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η Μαρία Πρωτοπαππά ζητά να σταλεί εξώδικο στην ΑΕΔΙΚ για τις βυθιζόμενες γέφυρες

0

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετούς μήνες η μία από τις δύο βυθιζόμενες γέφυρες της Διώρυγας (στα Ίσθμια) είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης ενώ κατά καιρούς προβλήματα παρατηρούνται και στην γέφυρα της Ποσειδωνίας, η οποία μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες.

Η επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” Μαρία Πρωτοπαππά έφερε την εγκατάλειψη και την επικινδυνότητα των δυο βυθιζόμενων γεφυρών της Διώρυγας της Κορίνθου με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι σε όλους μας γνωστό“, σημείωσε η κυρία Πρωτοπαππά, “ότι η Διώρυγα της Κορίνθου ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου μας και πως οι βυθιζόμενες γέφυρες τόσο της Ισθμίας όσο και της Ποσειδωνίας εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τους κάτοικους του Λουτρακίου και της Περαχώρας αλλά και του Δημοτικού διαμερίσματος της Ισθμίας.

Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια η λειτουργία των βυθιζόμενων γεφυρών είναι  προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους διερχομένους τόσο τους πεζούς όσο και όσους τις διέρχονται με διάφορα μεταφορικά μέσα. Η γέφυρα της Ισθμίας έμεινε ανενεργή για ένα ολόκληρο έτος δηλαδή από την 01.12.2017 έως και τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά και τώρα όπου μετά από την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου με την βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας στις 25/11/2019 οι φορείς της  (διάδρομοι) υπέστησαν βλάβες .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άρση των πιστοποιητικών λειτουργίας της αλλά και την επιβεβλημένη υποχρέωση της Α.Ε.ΔΙ.Κ να επισκευάσει τις ζημίες άμεσα .

Έτσι στις 23/12/2019 αποσυναρμολόγησαν τον ένα εκ των δυο φορέων (διάδρομο) διέλευσης οχημάτων, αλλά και τον διάδρομο διέλευσης των πεζών εναποθέτοντας τα στον προβλήτα της Διώρυγας προκειμένου να επισκευαστεί από την ανάδοχο εταιρεία. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα και οι πεζοί να χρησιμοποιούν τον ίδιο ένα και μοναδικό διάδρομο .

Έτσι λοιπόν ακόμα και σήμερα -μετά από έντεκα (11) μήνες οι κάτοικοι της Ισθμίας, περνώντας την γέφυρα πεζοί ή με οχήματα, θέτουν την σωματική τους ακεραιότητα σε άμεσο κίνδυνο, αφού υπάρχει μόνον ένας διάδρομος σε λειτουργία για πεζούς και οχήματα και έχει γίνει διπλής κατεύθυνσης.

Το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνο είναι το να περνάς την γέφυρα της Ποσειδωνίας αφού τα τελευταία 13 χρόνια είναι ασυντήρητη.

Οι προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας προβλέπουν την υποχρεωτική επι ξηράς συντήρηση των γεφυρών της Α.Ε.ΔΙ.Κ κάθε δέκα χρόνια. Σήμερα που μιλάμε τα πιστοποιητικά της δεκαετούς συντήρησης για την καλή λειτουργία της  γέφυρας της Ποσειδωνίας που έγινε στις αρχές  του έτους 2008 έχουν λήξει από τις αρχές του 2018 .

Συνεπώς έχουμε μια βυθιζόμενη γέφυρα με ληγμένα πιστοποιητικά εδώ και 2 ½  χρόνια και αποδεδειγμένα άκρως επικίνδυνη για τους διερχομένους καθότι πολύ συχνά βγαίνει εκτός λειτουργίας λόγο πολλών σοβαρών και επικίνδυνων  προβλημάτων από την μακροχρόνια εγκατάλειψη .

Έτσι λοιπόν προκειμένου να προλάβουμε τα χειροτέρα και για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε θύματα, η παράταξη μας ζητά να τεθεί σε ψηφοφορία το αίτημα μας να ασκήσει ο Δήμος πίεση, στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στην Α.Ε.ΔΙ.Κ, για την άμεση επισκευή και αποκατάσταση και πιστοποίηση  και των δυο γεφυρών.

Πηγή:Geraniablog

Υπογράφεται τη Δευτέρα η σύμβαση ΥΠΠΟ – Περιφέρειας για τις Μυκήνες

Previous article

Tαμείο Ανάκαμψης: Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο για τις επενδύσεις 32 δισ. ευρώ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.