ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη-Σέρρες: Κλειστές εκκλησίες, καταστήματα, εστίαση -Με SMS οι μετακινήσεις

0

Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που έκανε και τις σχετικές ανακοινώσεις, ανέφερε ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες μπαίνουν στη γκρι ζώνη, που σημαίνει ότι περνούν από την φάση του τοπικού lockdown στη φάση του καθολικού lockdown σαν εκείνου που εφαρμόστηκε πανελλαδικά την Ανοιξη.

Η μόνη διαφορά με το lockdown του Απριλίου είναι ότι αυτή τη φορά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Κατά τα άλλα θα κλείσει και πάλι το λιανεμπόριο, με εξαίρεση φυσικά τα βενζινάδικα, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ψιλικατζίδικα, οπωροπωλεία κλπ., ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες.

Η εστίαση θα έκλεινε ούτως ή άλλως από αύριο, με εξαίρεση τα take away και τα delivery. Επίσης, οι μετακινήσεις θα γίνει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας μόνο με SMS, ενώ θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί (σε αυτές τις ώρες οι κάτοικοι της θεσσσαλονίκης και των Σερρών θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους με SMS αλλά μόνο για λόγους Υγείας και Εργασίας).

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, το καθολικό lockdown για Θεσσαλονίκη Σέρρες ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί και για 14 ημέρες.

Προληπτικό τεστ COVID 19 από κινητή μονάδα του ΕΟΔΔΥ σε Αστυνομικούς Υπαλλήλους Κορινθίας

Previous article

Επίσκεψη της Αθηνάς Κόρκα στο ΦΕΝΕΟ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.