ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρή κίνηση αυτή την ώρα στα διόδια, περιμένουν αύξηση το βράδυ

0

Χωρίς αισθητά αυξημένη κίνηση είναι αυτή την ώρα η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των διοδίων στο Καλαμάκι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Τροχαίας σήμερα από τις 6.00 έως τις 9.00 το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 12.500 αυτοκίνητα. Ειδικότερα, από την Αθηνών-Κορίνθου 5.388 οχήματα ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 7.160, δηλαδή στο σύνολο 12.548.

Χθες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα, έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Ειδικότερα, από χθες στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής από την Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 23.101 οχήματα ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 24.630.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση προς το βράδυ, όταν θα έχουν κλείσει καταστήματα και ιδιωτικά γραφεία, γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Προβλέπεται μάλιστα ότι θα καταγραφούν στα εθνικά δίκτυα της χώρας χιλιάδες αυτοκίνητα, όπως στο Παρίσι ή στο Λονδίνο, όπου τη μέρα ή και ώρες πριν από το lockdown σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από πολίτες που έφευγαν από τις πόλεις.

Φόβοι για έξοδο παρόμοια με… Χριστούγεννα ή Πάσχα
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, οι πολίτες θα προτιμήσουν να περάσουν τις μέρες του lockdown είτε σε εξοχικά είτε στους τόπους καταγωγής τους. Όσον αφορά στην Αθήνα και την Αττική συγκεκριμένα, στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας εκτιμούν πως μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού του Λεκανοπεδίου, όπως οι φοιτητές για παράδειγμα, δεν αποκλείεται να προτιμήσουν να κινηθούν προς τις πόλεις καταγωγής τους. Το ίδιο εκτιμούν ότι θα κάνουν συνταξιούχοι, αλλά και οικογένειες που δεν έχουν υποχρεώσεις στην Αθήνα, αλλά διατηρούν σπίτι σε γειτονικό νομό. «Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με… Χριστούγεννα ή Πάσχα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε, εικόνες με ουρές στα ΚΤΕΛ από πολίτες και φοιτητές παρατηρήθηκαν χθες τόσο στην Πάτρα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Χρυσοχοΐδης: Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στους αυστηρούς ελέγχους στα διόδια: «Θα ήθελα να επισημάνω και να ενημερώσω ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους».

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται από νομό σε νομό μετά το lockdown
Yπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για:

επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας
επανένωση οικογενειών
επαγγελματικούς λόγους
λόγους υγείας

Μεταφέρεται η Λαϊκή Αγορά της Κορίνθου

Previous article

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΙΑΤΟ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.