ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Αυστρία τζαμιά: Έκλεισαν δύο τεμένη με κυβερνητική εντολή

0

Αυστρία τζαμιά: Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει δύο χώρους λατρείας και τη διάλυση δύο θρησκευτικών συλλόγων.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αυστρία, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει δύο θρησκευτικούς χώρους μουσουλμάνων, τους οποίους ενοχοποιεί για ριζοσπαστικοποίηση του δράστη των επιθέσεων. Η απόφαση αυτή ωστόσο μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα καθώς οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αυστρία θα θεωρήσουν ότι στοχοποιείται η θρησκεία τους. Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά στοχοποίηση της θρησκείας, ωστόσο ζητούμενο είναι αυτό να αποδειχτεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το κλείσιμο των δύο τζαμιών, στον 12ο και στον 16ο τομέα της Βιέννης, διατάχθηκε μετά από συνάντηση της Σουζάνε Ράαμπ και του υπουργού Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας Ουμίτ Βουράλ, και αφορά την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους (νομικού καθεστώτος) και τη διάλυση συλλόγων.

Η υπουργός Ενσωμάτωσης και Θρησκευμάτων ανέφερε ότι η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα ενημερώθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Εσωτερικών ότι ο δράστης επισκεπτόταν συχνά τα δύο τζαμιά, το ένα από τα οποία, εκείνο στον 12ο τομέα, είχε ιδρυθεί ως ενορία από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα το 2016.

Το άμεσο κλείσιμο είναι προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας, καθώς, δεν υφίσταται η «θετική στάση απέναντι στην κοινωνία και το κράτος» που απαιτείται από τον νόμο περί Ισλάμ, σημείωσε η ίδια.

Η υπουργός ανακοίνωσε, ότι το άλλο τζαμί στον 16ο τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας, δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, και στην περίπτωση αυτή ξεκίνησε μια διαδικασία διάλυσης, βάσει του νόμου περί συλλόγων. svg%3E

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, αυτό το τζαμί ευνόησε επίσης τη ριζοσπαστικοποίηση του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, και σε αυτό το τζαμί φέρεται να βρίσκονταν σε τακτικά διαστήματα, μεταξύ άλλων, ο Ισλαμιστής Μωάμεθ Μ. και ο Λόρεντζ Κ., ο οποίος έχει καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης ως τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι το κλείσιμο των δύο τζαμιών δεν αποτελεί επίθεση κατά μίας θρησκείας, αλλά «κοινό αγώνα κατά της εκμετάλλευσης της θρησκείας για τον ριζοσπαστισμό».

Σε σχέση με τη ριζοσπαστικοποίηση σε αυτά τα τζαμιά, αυτή αφορά κυρίως την ιδεολογία που μεταφέρεται, η οποία μπορεί να μην έχει ακόμη εγκληματική σημασία, ωστόσο πρέπει κανείς να αναλάβει επίσης «προληπτική δράση εναντίον αυτού του εύφορου εδάφους της ιδεολογίας», επισήμανε η Αυστριακή υπουργός Ενσωμάτωσης και Θρησκευμάτων Σουζάνε Ράαμπ.

Πηγή: .pagenews.gr

8eCUgvCwsa

Απρόσμενο εύρημα με επικεφαλής δύο Έλληνες: Ενήλικες και παιδιά που δεν νόσησαν ποτέ από Covid – 19 έχουν ιδανικά αντισώματα

Previous article

Το ευρηματικό εξώφυλλο του Spiegel για τη νίκη Μπάιντεν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.