ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “Να γκρεμίσουμε τα ετοιμόρροπα κτίσματα στον δήμο Κορινθίων”

0

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας”, Νίκος Σταυρέλης, αναφορικά με την ανάγκη να κατεδαφιστούν κτίσματα που είναι ετοιμόρροπα.

Με αφορμή τον πρόσφατο καταστρεπτικό σεισμό της Σάμου και τον αδόκητο θάνατο δύο νέων παιδιών , πλακωμένων από μαντρότοιχο, είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω παλιά μου πρόταση προς το Δήμο“, αναφέρει ο Νίκος Σταυρέλης.

Η Κόρινθος και η Κορινθία είναι ευάλωτη από το τελευταίο μεγάλο σεισμό των Αλκυονίδων του Κορινθιακού κόλπου στις 24/2/1981. Αυτό είναι σε όλους γνωστό. Υπάρχουν αρκετά κτίσματα, οικίες, καταστήματα, αποθήκες κλπ είτε ολόκληρα είτε μέρος τους (τοίχος, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά μας τα οποία πράγματι είναι ετοιμόρροπα, εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα. Επιπλέον είναι εστία μόλυνσης.

Η νομοθεσία υπάρχει.

► Συγκρότηση επιτροπής μηχανικών της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για άμεση καταγραφή όλων των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων.
► Σύνταξη των αναγκαίων πρακτικών.
► Επίδοση στους ιδιοκτήτες ή θυροκόλληση όταν είναι άγνωστοι και εύλογη προθεσμία για κατεδάφιση από τους ιδιοκτήτες.

Στις επιτροπές μπορούν να συμμετέχουν και ιδιώτες μηχανικοί από το ΤΕΕ, έναντι αμοιβής από το Δήμο ή εθελοντικά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, είναι επιβεβλημένη ανάγκη η κατεδάφιση από τον Δήμο μας είτε με ίδια μέσα είτε με μισθωμένα για το σκοπό αυτό μηχανήματα και βεβαίωση των αναγκαίων ποσών στους ιδιοκτήτες.

Πολύ περισσότερο που η Κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη και έχει εισάγει σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη Βουλή για χρηματοδότηση των δήμων από το Δημόσιο για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων.

Οι καιροί ου μενετοί”, καταλήγει ο Νίκος Σταυρέλης.

Πιερρακάκης: Δεν υπάρχει καμία σκέψη για «κόφτη» στο 13033

Previous article

Σύμβουλος Μπάιντεν: Φτάσαμε πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.