ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο από επιχείρηση διάσωσης στα Μάλια

0

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Χερσονήσου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αφήνουν πίσω τους μεγάλες καταστροφές, αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν στο πέρασμά τους αυτοκίνητα, ενώ σπίτια πλημμύρισαν.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν τουλάχιστον οκτώ άτομα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ γίνεται έκκληση από τις Αρχές προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Το βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας neakriti.gr από τα Μάλια είναι ενδεικτικό της κατάστασης.

Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου.

Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την κακοκαιρία:
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου 2020, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 230 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Μεταλλική χειρουργική σπάτουλα σχεδόν 24 εκ. «ξεχάστηκε» μέσα σε γυναίκα σε κρατικό νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας

Previous article

Η Τζιλ Μπάιντεν γράφει ιστορία: Η πρώτη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει να δουλεύει!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.