ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενας Μητσοτάκης επιστρέφει στον Λευκό Οίκο; Ο διάσημος σεφ Ευάγγελος Μητσοτάκης, που είναι φίλος με Μπάιντεν και Ομπάμα

0

Ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο σεφ Ευάγγελος Μητσοτάκης.

Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε για τέσσερα χρόνια τον «catering manager» του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και οι άριστες σχέσεις που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια με τον Τζο Μπάιντεν τον θέλουν να αναλαμβάνει και πάλι τα ίδια καθήκοντα.

Μπορεί ο ίδιος να μην έχει ανακοινώσει τίποτα μέχρι στιγμής, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι οι σχέσεις του και με τον Τζο Μπάιντεν αλλά και με την νέα Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν είναι

Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής ο διάσημος σεφ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία με τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι επαγγελματικές σχέσεις με το ζεύγος Ομπάμα
Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης ήταν catering manager του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει: «Οργανώνω όλα τα επίσημα γεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους δύο υπεύθυνους, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της προεδρίας. Ωστόσο, το αφεντικό μας δεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η Μισέλ Ομπάμα. Εκείνη έχει την ευθύνη σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, αλλά και για κάποια προαγωγή στη βαθμίδα».

Εκτός από πρώην σεφ του Ομπάμα και πιθανότατα του Μπάιντεν, ο Ευάγγελος Μητσοτάκης είναι ο ιδιοκτήτης δύο πετυχημένων και βραβευμένων εστιατορίων στην πόλη Rockville της Βαλτιμόρης. Στο «Mykonos Grill» αλλά και στο «Gyroland» έχουν δοκιμάσει παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές διάσημες προσωπικότητες των ΗΠΑ, όπως ο Πιρς Μπρόσναν, η Μέριλ Στριπ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Ευάγγελος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τον Αυστριακό σεφ και φίλο του Βόλφγκανγκ Πουκ, ετοίμασαν το μενού των Όσκαρ. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» το φαγητό σερβίρεται σε μη ορατούς τηλεοπτικούς χρόνους, κατά την άφιξη των σταρ, στα διαλείμματα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απονομής. «Πέρα από το βασικό μενού, τα πιάτα διαμορφώνονται με βάση και τις ιδιαιτερότητες ή τις αλλεργίες που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ είναι αυστηρά χορτοφάγος, όπως και η Νάταλι Πόρτμαν, ενώ η Μαντόνα δεν τρώει καθόλου γαλακτοκομικά».

Το πρώτα δύσκολα χρόνια πριν το «American dream»
Πριν τα βραβεία και τα εστιατόρια ο κ. Μητσοτάκης έζησε δύσκολες στιγμές. «Πέρασα αμέτρητες δυσκολίες, ήρθα στην Αμερική με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς συγγενείς, παρά μόνο ελάχιστους φίλους, χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά στην Αμερική, με 5.500 δολάρια στην τσέπη και μόνο όπλο το πείσμα μου», έχει πει παλιότερα.

Όσο για το αν θα επέστρεφε ποτέ στην Ελλάδα; «Το κεφάλαιο Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο έχει τελειώσει για μένα. Πλέον η ζωή μου είναι στην Αμερική. Δεν μπορώ να αφήσω όλα αυτά που έχω δημιουργήσει για να επιστρέψω πίσω, παρόλο που όλοι μου οι συγγενείς είναι στην Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την καταγωγή μου και πάντα θα έρχομαι για διακοπές, αλλά δεν βλέπω καμία πιθανότητα να γυρίσω πίσω μόνιμα».

Πηγή: iefimerida.gr

8eCUgvCwsa

Aνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα της Ολυμπίας Οδού στο Αίγιο -Κλειστό το ρεύμα προς Πάτρα

Previous article

«Συναρπαστική ανακάλυψη» – Το κρανίο που ρίχνει φως στην ανθρώπινη εξέλιξη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.