ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Gazete Duvar για Τουρκία: Απελπισμένοι οι άντρες του πολεμικού ναυτικού – Κλάματα, σκέψεις για λιποταξία ή αυτοκτονία

0

Σε σοβαρές αποκαλύψεις όσο αφορά την ψυχική κατάσταση των αντρών του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, προχώρησε η τουρκόφωνη έκδοση του πρακτορείου ειδήσεων Gazete Duvar.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας, εδώ και περίπου οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν αποκοπεί από τους δικούς τους και το στέρεο έδαφος, κάτι που έχει ρίξει την ψυχολογία τους στο ναδίρ.

“Υπάρχουν στελέχη που θέλουν να παραιτηθούν, έχουν σκεφτεί να λιποτακτήσουν, σκέφτονται την απόδραση, ενώ είναι και άλλοι που προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν”, αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο παρέχονται μαρτυρίες συζύγων αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ναυτικού, των οποίων τα ονόματα έχουν αλλαχτεί για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, μία εκ των συζύγων, της οποίας ο άντρας βρίσκεται σε πλοίο εδώ και 8 μήνες, οι άντρες του τουρκικού ναυτικού “βρίσκονται σε περιοχές μακριά από λιμάνια, τις περισσότερες φορές το τηλέφωνο δεν πιάνει. Και όταν παίρνω στο τηλέφωνο του πλοίου, μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για ελάχιστα λεπτά”, ενώ μία άλλη είπε στο Duvar πως: “Έχουν ξεχάσει πώς είναι να ζεις έξω. Τους ακούμε να κλαίνε κρυφά όταν μιλάνε. Είναι θυμωμένοι και το σημαντικότερο είναι ότι αισθάνονται πως είναι αποκλεισμένοι και ξεχασμένοι. Αν ο ιός διαρκέσει επί χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν επί χρόνια στα πλοία; Θέλουμε μία απάντηση σε αυτό”.

Μία άλλη σύζυγος υπαξιωματικού ανέφερε: “Ο άνδρας μου είναι επί 8 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό. Ναι δεν έχει Covid, αλλά η ψυχολογική του κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Μερικές φορές τηλεφωνεί και επί 4-5 λεπτά είναι σιωπηλός, ξέχασαν ακόμη και να μιλάνε”.

Το δημοσίευμα, που έχει σοκάρει τις τελευταίες ώρες την Τουρκία αναφέρει, επικαλούμενο μία ακόμα σύζυγο: “Είναι σαν να είναι ο σύζυγός μου στη φυλακή και δεν θα έρθει, τόσο πολύ χάσαμε τις ελπίδες μας”, ενώ προστίθεται πως όταν οι οικογένειες προσπαθούν να ρωτήσουν τους επίσημους φορείς σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα, κανένας δεν τους δίνει καθαρή απάντηση, ενώ αν τολμήσει κάποιος από το πλοίο να κάνει την ίδια ερώτηση, επικαλούμενος τη σύζυγό του που είναι μόνη της, ή τα παιδιά του, ή κάτι άλλο, μία από τις απαντήσεις που παίρνει είναι ότι προσπαθεί “να κρυφτεί κάτω από τα φουστάνια της γυναίκας του”.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

8eCUgvCwsa

Ένας στους τέσσερις θανάτους στην Γαλλία οφείλεται στον κορονοϊό – Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο

Previous article

Εκλογές ΗΠΑ : Προς θριαμβευτική νίκη ο Μπάιντεν – Κέρδισε και τη Τζόρτζια – έχει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.