ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης

0

Σε δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο», αναφέρει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι «φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους».

«Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε αλλά και το κοινό καλό. Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα. Απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας. Γιατί κυρίως αυτή μας επιβάλλει, φέτος, να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της: Προφυλάσσοντας την υγεία όλων. Ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

Όπως σημειώνει «η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο. Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας», υπενθυμίζει και τονίζει: «Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών. Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας».

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά

Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Φώφη Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν έπρεπε να έχει πολώσει την κατάσταση και χαρακτήρισε λάθος το χειρισμό του. Παράλληλα η η κυρία Γεννηματά τόνισε πως «πρέπει να σταματήσει εδώ να μην έχουμε χειρότερα».

Τώρα η κυρία Γεννηματά έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά επιμένει στη θέση της, όπως την έκανε γνωστή την Κυριακή, ότι «εμείς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε ζωές ανθρώπων». Αύριο αντιπροσωπεία από τον γραμματέα ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου και τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη, θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

«Εμείς κρατάμε στάση ευθύνης, σοβαρότητας. Το ΚΙΝΑΛ δεν θα παίξει αυτές τις κρίσιμες ώρες με τη φωτιά. Οι εκδηλώσεις μνήμης του πρέπει να αφουγκράζονται αγωνίες ελληνικού λαού, στο όνομα του οποίου έγινε η εξέγερση. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο με χίλιους νεκρούς.
Η ΝΔ επέλεξε να στήσει χειρισμό σύγκρουσης ακόμη και για το αυτονόητο. Με δήθεν επίδειξη ισχύος να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Το χορό της όξυνσης έσυρε προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τα κόμματα σε αναμέτρηση αντί να επιλέξει συνεννόηση και διάλογο.
Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγοντας στο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” φέρει την κύρια ευθύνη. Δεν συναινούμε σε κείμενα που ουσιαστικά επικροτούν επιλογή κομμάτων (ΚΚΕ ΜΕΡΑ 25 για πραγματοποίηση πορείας) σε αντίθεση με τη στάση μας.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει οπορτουνισμό του, αφού δεν συμφωνεί με πορεία, αλλά συνυπογράφει το κείμενο
».

Κυριακή 22 Νοεμβρίου εθελοντική αιμοδοσία στον Άσσο

Previous article

Γιατροί της Κορινθίας: “Επιχειρείται σπίλωση του ρόλου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.