ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ξεκίνησε το ταξίδι του πυραύλου της SpaceX προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -Εντυπωσιακά πλάνα

0

Σήμερα ήταν η πρώτη επίσημη εκτόξευση αστροναυτών σε τροχιά με την κάψουλα Crew Dragon της SpaceX. Το Crew-1 αποτελείται από τρεις αστροναύτες της NASAτον διοικητή Μάικλ Χόπκινς, τον Βίκτορ Γκλόβερ και την Σάνον Γουόκερ και έναν από την ιαπωνική JAXA τον Σότσι Νόγκουτσι. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς από το Kennedy Space Center στη Florida σήμερα και η ομάδα για τους επόμενους έξι μήνες θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό.

Η άφιξη των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναμένεται να γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Να σημειώσουμε πως η Crew Dragon κάψουλα είναι το πρώτο ιδιωτικό σκάφος στην ιστορία που του επιτράπηκε να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα. Η συγκεκριμένη κάψουλα που μετέφερε το Crew-1 ονομάστηκε Resilience. Λίγο πριν την εκτόξευση, ένας από τους αστροναύτες, ο Mike Hopkins, δήλωσε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της NASA και της SpaceX:

Δουλεύοντας μαζί αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εμπνεύσατε το έθνος, τον κόσμο και εμπνεύσατε ακόμα και την ονομασία αυτού του εκπληκτικού σκάφους, Resilience. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε και εμείς το καθήκον μας.

Από εδώ και πέρα, οι διαστημικές πτήσεις για τον ISS θα μοιάζουν με τη σημερινή. Αστροναύτες της NASA μαζί με αστροναύτες από άλλους διαστημικούς οργανισμούς θα εκτοξεύονται με την Crew Dragon κάψουλα της SpaceX, χωρίς οι ΗΠΑ να εξαρτώνται από τη Ρωσία, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Μία θέση στη Soyuz κάψουλα των Ρώσων κόστιζε στις ΗΠΑ περίπου $80 εκατομμύρια, ενώ μία θέση στην Crew Dragon κοστίζει $55 εκατομμύρια.

Στο στάδιο της ανάπτυξης είναι και μία ακόμα κάψουλα, η CST-100 Starliner της Boeing, η οποία όμως αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν έχει φτάσει ακόμα στο στάδιο της επανδρωμένης δοκιμής.

Με την αποστολή αυτών των τεσσάρων αστροναυτών, ο ISS θα έχει πλέον εφτά αστροναύτες ταυτόχρονα για πρώτη φορά. Ο περιορισμένος χώρος του ISS θα αναγκάσει τον Mike Hopkins να κοιμάται στην Crew Dragon κάψουλα, αφού δεν υπάρχουν αρκετές κουκέτες για όλους στον ISS.

8eCUgvCwsa

Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ! 400 διασωληνομένοι, 2.198 κρούσματα και 59 νεκροί

Previous article

Κανένα κρούσμα σήμερα στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.