ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παιδεία στην καραντίνα από τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

0

Διαδικτυακή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Η παιδεία σε καραντίνα: Ανάγκη ή πολιτική επιλογή;» διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας με ζωντανή μετάδοση της συζήτησης που αναπτύχθηκε.

Με πάνω από 1.000 προβολές βίντεο και πλέον των 200 αλληλεπιδράσεων, με σχόλια και ανταλλαγές απόψεων online και αθρόα συμμετοχή πολιτών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία έδειξε το δρόμο για τη νέα εποχή της επικοινωνίας σε περιόδους lockdown“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. και συνεχίζει:

“Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην παρέμβασή του έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και τόνισε πως οι κυβερνώντες «Είτε πίστευαν απλώς ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα είτε δεν τους ένοιαζε. Και ενώ είχαν χρήματα για τους απίθανους απατεώνες του Σκόιλ Ελικίκου, δεν έχουν ξοδέψει μια δεκάρα για να εφοδιάσουν σχολεία και μαθητές με υπολογιστές. Γνωρίζετε πόσους φορητούς υπολογιστές ή ταμπλέτες μπορούσαν να αγοράσουν με τα 85 εκ. της απάτης με την φαιδρή «εκπαίδευση» των επαγγελματιών; Πάνω από 300.000 τεμάχια· περισσότερα από τις ανάγκες».

Η Έφη Καλαμαρά με τη σειρά της περιέγραψε με λεπτομέρειες την ενίσχυση των ανισοτήτων που δημιουργούνται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όταν αυτή πραγματοποιείται με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και με τα μέσα που διατίθενται.

Ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος αναφέρθηκε στην κατάθεση προτάσεων που θα έλυναν πολλά πρακτικά και όχι μόνον προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης. Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας που είναι απαραίτητη στη διαχείριση της δύσκολης εποχής που διανύουμε.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, που συμμετείχε στη συζήτηση, έβαλε το θέμα της παιδείας και της εκπαιδευτικής διαδικασίες στις δομές μεταναστών, τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν και το μεγάλο στοίχημα που η κυβέρνηση έχει ήδη έτσι κι αλλιώς χάσει.

Ο συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος στην παρέμβασή του σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και ανεπαρκής και επικίνδυνη λόγω ιδεοληψιών στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της παιδείας. Ο κόσμος της γνώσης και της εργασίας, ανέφερε, αλλά και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες καλούνται να υπερασπιστούν τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την καθολικότητα του μορφωτικού αγαθού, τη δημόσια παιδεία.

Για αυτούς τους λόγους, καλούμε όλους σε συστράτευση στις γραμμές και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε. 

Τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση κάτω από 4 στρέμματα – Τοπικά πολεοδομικά σχέδια στους δήμους

Previous article

Τηλεδιάσκεψη για την διώρυγα: Αποφασίστηκαν τεχνικές μελέτες για το θέμα των πρανών και περίφραξη κατά μήκος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.