ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Κομισιόν για τουρκικό πλοίο: Δεν ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση, τη διέκοψε η Τουρκία

0

«Μέχρι τη στιγμή της διακοπής δεν βρέθηκε τίποτα που να ήταν παράνομο»

Στο θέμα του τουρκικού πλοίου, στο οποίο επιχείρησαν γερμανικές δυνάμεις να κάνουν έλεγχο, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, ερωτηθείς για το θέμα στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως είπε ο Πίτερ Στάνο, η επιχείρηση «Irini» δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την επιθεώρηση στο τουρκικό πλοίο την περασμένη Κυριακή καθώς υπήρξε διακοπή από την τουρκική πλευρά.

«Μέχρι τη στιγμή της διακοπής της επιθεώρησης, δεν βρέθηκε τίποτα που να ήταν παράνομο. Αλλά δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η επιθεώρηση γιατί υπήρξε διακοπή από την τουρκική πλευρά» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο.about:blank

Παράλληλα, επισήμανε ότι την περασμένη Τρίτη «υπήρξε δήλωση η οποία εξηγούσε την κατάσταση, τη θέση μας σχετικά με την επιχείρηση “Irini”, σχετικά με την επιθεώρηση και το περιστατικό της περασμένης Κυριακής» και προσέθεσε ότι «εάν η “Irini” κάνει κάτι στο πλαίσιο της επιχείρησής της στέλνεται αναφορά σε μία επιτροπή ειδικών στον ΟΗΕ. Αυτή είναι η πρακτική που ακολουθείται».

Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ, που επικαλέστηκε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο, το εν λόγω πλοίο θεωρείται εδώ και καιρό ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη.

8eCUgvCwsa

Αποζημιώσεις συνδρομητών internet για χαμηλές ταχύτητες από τις εταιρείες -Μειώσεις σε λογαριασμούς

Previous article

Ο Χρίστος Δήμας στο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.