ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Με έργα 4,4 εκατ. ευρώ αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Κορίνθου με συνέργεια Νίκου Ταγαρά και διοίκησης.

0

Στην αναβάθμιση τόσο του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού του, όσο και στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών του υποδομών θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Κορίνθου, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από την διοίκησή του και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά. Το έργο ξεπερνά σε Π/Υ τα τέσσερα εκατομμύρια (4.434.744,06 ευρώ), αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2023 και περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου, όπως:

·            Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέου τύπου αλουμινίου με θερμοδιακοπή και με νέους διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες.

·            Κατασκευή υγρομόνωσης και θερμομόνωσης σε όλα τα δώματα των κτιρίων.

·            Αντικατάσταση καυστήρων, ψυκτών,  κλιματιστικών, ηλιακών συλλεκτών, λαμπτήρων και λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Προβλέπεται επίσης μία σειρά δράσεων για τη βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ξεχωρίζουν, η αντικατάσταση πέντε μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και ενός ακτινολογικού μηχανήματος αλλά και η αναβάθμιση άλλων δύο από αναλογικά σε ψηφιακού τύπου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δείτε σχετική ΑΔΑ: ΩΦΝΦ46ΜΤΛΡ-ΟΜ3

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς προέβη στην ακόλουθη σχετική δήλωση: «Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από σειρά ενεργειών και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κορίνθου, το Νοσοκομείο μας θα αποτελεί σύντομα ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα νοσοκομεία της χώρας. Η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα συμβάλλει επίσης και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου στους πολίτες της Κορινθίας αλλά και στη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και στη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων περιστατικών».

Με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Κορίνθου ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας “για την συμβολή του στην έκδοση της πιο πάνω απόφασης που είναι  πρωτοποριακό για το σύστημα της Δημόσιας Υγείας της χώρας μας, καθώς και ολόκληρη την Πολιτική Ηγεσία του Νομού  μας, που έχει σταθεί αρωγός και υποστηρικτής του έργου μας“.

7 κρούσματα η Κορινθία

Previous article

Αιμοδοσία στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.