ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Λιμεναρχείο Κορίνθου, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας

0

Το Λιμεναρχείο Κορίνθου προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την θαλαμηγό, η οποία φέρει σημαίας Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται έξω από το λιμένα Κορίνθου επειδή υπέστη βλάβη την Κυριακή.

Στη φωτογραφία φαίνεται η επικίνδυνη πορεία του σκάφους λόγω της βλάβης του αμέσως μόλις εξήλθε από τη Διώρυγα. Παραβαίνοντας τους κανόνες ναυσιπλοΐας δικαιολογημένα το λιμεναρχείο θα προβεί στις απαραίτητες κυρώσεις.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κορίνθου:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κορίνθου, ότι Θ/Γ σκάφος σημαίας Σαουδικής Αραβίας το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμένα Κορίνθου, την 04.12.2020 παρουσίασε πρόβλημα στο δεξί πτερύγιο ευστάθειας (stabilizer). Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα, ενώ θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις λόγω καθυστερημένης αναφοράς της εν λόγω βλάβης.

Kingdom 5 KR Yacht

Όνομα σκάφους:Kingdom 5KR (πρώην Trump Princess, Nabila)
Μήκος γιοτ:86 μ (282 πόδια)
Επισκέπτες:22 σε 11 καμπίνες
Πλήρωμα:30 σε 15 καμπίνες
Yλοποιητής εταιρειαBenetti Yachts
Σχεδιαστής:Τζον Μπάνενμπεργκ
Εσωτερικός σχεδιάστηςLuigi Sturchio
Ετος:1980
Ταχύτητα:20 κόμβοι
Κινητήρες:2 κινητήρες ντίζελ Nohab
Μετατόπιση:1.768 τόνοι
ΙΜΟ:1002213
Aξία:90 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Δείτε το live την πορεία εδώ

Η ιστορία της θαλαμηγού

Το σκάφος δημιουργήθηκε για τον Σαουδάρα δισεκατομμυριούχο Adnan Khashoggi, ο οποίος την ονόμασε Princess Nabila από την κόρη του. Τη στιγμή της κατασκευής του, η Nabila ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη στον κόσμο. Το Princess Nabila εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond “Never Say Never Again” όπου λειτούργησε ως κινητό αρχηγείο του κακού.

Όταν ο Khashoggi αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, πούλησε το σκάφος το 1988 στον Σουλτάνο του Μπρουνέι. Ποιος με τη σειρά του το πούλησε στον Ντόναλντ Τραμπ για 29 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ μετονόμασε το γιοτ το Trump Princess . Όταν ο Trump αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, το πούλησε στον πρίγκιπα Al- Waleed το 1991.

Το τρέχον όνομα του σκάφους προέρχεται από την εταιρεία επενδύσεων του Prince, Kingdom Holding Company. Και ο τυχερός του αριθμός (5), και τα αρχικά των παιδιών του («K» και «R»)  απο τον Khaled bin Alwaleed bin Talal και την πριγκίπισσα Reem bin Talal..

Το σκάφος φημολογείται ότι θα αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο γιοτ. Γνωστό ως το New Kingdom 5KR

8eCUgvCwsa

Αντιναύαρχος Ελευθέριος Χανδρινός – Ενας λησμονημένος ήρωας

Previous article

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις εν όψει των γιορτών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.