ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

20.000 ευρώ για το πρόγραμμα living Street παίρνει ο δήμος Κορινθίων

0

Στην επιβεβαίωση του χτεσινού δημοσιεύματος του Korinthia.net.gr για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα Living Street προχώρησε σήμερα ο Δήμος Κορινθίων.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, “μια ακόμα ευρωπαϊκή αναγνώριση έρχεται για το δήμο Κορινθίων με την έγκριση της πρότασης του για την υλοποίηση του έργου «Living Street». Η πρόταση συγκέντρωσε μια από τις δυο υψηλότερες βαθμολογίες στις τάξεις των Δήμων – Μελών του δικτύου «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και προκρίθηκε για υλοποίηση.

Η πρόκριση καταδεικνύει την υψηλού επιπέδου προετοιμασία και εργασία που γίνεται από πλευράς δήμου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια να εγκρίνονται αναβαθμίζοντας την πόλη και τα Δ.Δ, τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμος Κορινθίων επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 20.000€ . Η επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης των προτάσεων από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENERGY CITIES (συντονιστής του έργου) και σε ανοικτή συνεδρίαση μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους Εταίρους”.

Όπως αναφέρει ο δήμος το δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη”, στο οποίο η Κόρινθος είναι μέλος, έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως είστε ένα από τους δύο Δήμους – Μέλη μας, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία επιλογής των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Living Streets and Citizen Engagement in local energy and climate projects». Κατά συνέπεια, ο Δήμος σας επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 20.000€ ώστε να υλοποιήσει το έργο, σε συνεργασία με τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης υπήρξε δύσκολη καθώς, εκτός από την πρόταση του δήμου Κορινθίων, υποβλήθηκαν πολλές προτάσεις, απόλυτα τεκμηριωμένες και πολύ ενδιαφέρουσες.
Το Πρόγραμμα “LIVING STREETS” εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Αστικής Αναζωογόνησης και στοχεύει

⦁ Στην “πιλοτική” μετατροπή πολυσύχναστων δρόμων της πόλης της Κορίνθου σε χώρους συνάθροισης πολιτών. (σ.σ. στην Κόρινθο έχει επιλεγεί η δοκιμαστική πεζοδρόμηση των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου γύρω απο το δικαστικό μέγαρο)
⦁ Την ανταλλαγή ιδεών
⦁ Την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων, η διεξαγωγή πολιτιστικών δρώμενων και η προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο), μέσω της μερικής ή ολικής απαγόρευσης κίνησης των οχημάτων
⦁ Την ενεργό εμπλοκή των Δημοτών (bottom-up approach) στον χωροταξικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση πολιτικών με επίκεντρο τον Δημότη (people–centric approach) και όχι το αυτοκίνητο

«Το σημαντικό δεν είναι το ποσό που θα πάρει ο δήμος Κορινθίων αλλά η εμπειρία και η πιλοτική εφαρμογή πρωτοποριακών δράσεων στο δήμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος”, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Την ερχόμενη Δευτέρα η 27η εθελοντική αιμοδοσία

Previous article

Η Hyundai εξαγόρασε την Boston Dynamics

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.