Στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2021 τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.
Ο κος Ψυχογιός επισήμανε ότι πρόκειται για έναν ιδεοληπτικό προκλητικό προϋπολογισμό που δεν αντιστοιχεί σε χώρα που βρίσκεται σε τέτοια οικονομική αστάθεια λόγω της πανδημίας.
Συνάδει με την αίσθηση που έχει η Κυβέρνηση για την πραγματικότητα που υπάρχει εκεί έξω αλλά και την εξόφθαλμη εύνοια σε λίγους και ισχυρούς. Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ πάσχουν από έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος που βιώνουν οι πολίτες και ο κόσμος που σφίγγει τα δόντια. Αδιαφορούν για το γκρέμισμα της κοινωνικής συνοχής που επιτελούν με τη ραγδαία αύξηση των λουκέτων, των απολύσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων.
Ο βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του είναι στην πρώτη γραμμή και δείχνουν με τρόπο ουσιαστικό την στήριξη τους στους ανθρώπους που πλήττονται, όπως έγινε και με την πρόσφατη επίσκεψη στο νοσοκομείο και στις δομές υγείας της Κορίνθου για τους ανθρώπους που επιχειρούν εκεί.
Μέσα από δράσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανθρώπους σε κέντρα κράτησης και φυλακές που η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει, στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης και μέσα από αυτές άπορες οικογένειες και συνολικά τις τοπικές κοινωνίες.
Μόνη Ελπίδα είναι η αλλαγή του σχεδίου και η ανάπτυξη με ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Επένδυση στην εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η ύφεση 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2020 φέρνει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και η ύφεση 10,5% συνολικά για τη χρονιά θα είναι μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.
Ο κος Ψυχογιός έκανε σαφές ότι η ΝΔ επέλεξε να εφαρμόσει μέτρα ύψους 6,7 εκατομμυρίων εκ των οποίων τα 3,1 είναι στην ουσία δανεικά. Το μαξιλάρι των 37 δις που δημιουργήθηκε από τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν αξιοποιήθηκε.
Από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ουσιαστικής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις με γενναιόδωρα και εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.
Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και όχι δάνειο όπου οι 4 στους 5 αποκλείονται, μέτρα ατομικής προστασίας στους εργασιακούς χώρους, προγράμματα επιχορήγησης και όχι μείωσης του ενοικίου στις πληττόμενες επιχειρήσεις, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προστασίας της εργασίας συνολικά.
Comments