ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητσοτάκης: Τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε τη συμφωνία για τα Rafale

0

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα θα αποκτήσει νέες φρεγάτες, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, ντρόουν, ενώ θα προχωρήσει και στην αναβάθμιση των F16

Τη συμφωνία για την απόκτηση 18 αεροσκαφών τύπου Rafale από τη Γαλλία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021.

«Σας ανακοινώνω ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε τη συμφωνία για την παραλαβή 18 Rafale. Ο υπουργός Άμυνας θα ανακοινώσει την αρμόδια επιτροπή.

Η χώρα μας θα αποκτήσει νέες φρεγάτες, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, ντρόουν, αναβάθμιση των F16. Θα αναβαθμιστεί o εξοπλισμός όλων των Σωμάτων. Το έμψυχο δυναμικό θα ενισχυθεί με 15 χιλιάδες επαγγελαμτίες την επομενη 5ετία. Για όλα αυτά έχει προβλέψεις και ο νέος προϋπολογισμός».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα: 

Λυπάμαι που το κόμμα σας και εσείς προσωπικά που σε αυτές τις στιγμές που μας καλείτε να είμαστε αυστηρότεροι με την Τουρκία δεν τολμάτε να ψηφίσετε αυτά τα κονδύλια. Δεν υποστηρίζει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση τα κονδύλια για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποια είναι η εξήγηση; Επικράτησαν οι αριστερές φωνές; Από την άλλη υποκριτικά τσαμπουκάδες και από την άλλη καταψήφιση της ενίσχυσης.

Πατριωτισμός με ξένα κόλυβα. Έτσι λέγεται αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα την Πέμπτη η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία θα κυρωθεί στις αρχές του νέου χρόνου αφού προηγηθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

8eCUgvCwsa

Τα ελληνικά ομόλογα προκαλούν παραλήρημα στους ξένους επενδυτές

Previous article

Αυτός είναι ο μάγειρας-κατάσκοπος του Καστελόριζου – Δείτε φωτογραφίες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.