ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαθέσιμη η εφαρμογή του gov.gr – Όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου στα χέρια σας

0

Το ψηφιακό κράτος έφτασε επιτέλους και στα smartphones

Παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η επίσημη κυβερνητική εφαρμογή gov.gr, η οποία μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου στην παλάμη του χεριου μας, φέρνοντας επιτέλους το ψηφιακό κράτος σε μια εύκολα προσβάσιμη εφαρμογή.

Η εν λόγω πλατφόρμα είναι εδώ και καιρό ανοιχτή στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας, όμως τώρα γίνεται πιο μοντέρνα καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη εφαρμογή της ελληνικής κυβέρνησης, που στόχο έχει να κάνει το πρώτο βήμα στον “ψηφιακό χαρτοφύλακα”. Οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά έγγραφα όπως πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, εξουσιοδοτήσεις κ.α. έχοντάς τα πάντα μαζί τους στην δική τους ψηφιακή θυρίδα. Πλέον όλα αυτά τα έγγραφα θα φέρουν ειδικό QR κωδικό ώστε οι πολίτες να  μπορούν να ελέγχουν τη γνησιότητά τους.

Μόλις οι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή θα συνδέονται με τους κωδικούς τους στο Taxisnet για να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες του gov.gr app. 

Σε αυτή την πρώτη φάση του gov.gr app θα είναι δυνατή η έκδοση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, αν και μέσω ανακατεύθυνσης στο mobile site μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και στις υπόλοιπες, μέχρι αυτές να ενσωματωθούν οργανικά στην εφαρμογή.  

Με τον καιρό θα προστίθενται συνεχώς, όπως υπόσχεται το αρμόδιο Υπουργείο, νέες δυνατότητες και λειτουργίες, ούτως ώστε να γίνει διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που έγινε παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

8eCUgvCwsa

Η Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα με τον πρόεδρο του συλλόγου ΑΜΕΑ Κορινθίας

Previous article

Κόρινθος: Εορτασμός των Χριστουγέννων με διαρχιερατική Θεία Λειτουργία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.