ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA : Αστεροειδής διαμέτρου 200 μέτρων πέρασε δίπλα από τη Γη τα Χριστούγεννα

0

Ήδη, άλλος ένας αρκετά μικρότερος αστεροειδής πέρασε αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σαν να μην έφταναν όλα όσα έχει φέρει το 2020 έως τώρα, φαίνεται πως η χρονιά αυτή έχει βαλθεί να αποχωρήσει, κάνοντας όσο πιο πολύ… θόρυβο μπορεί. Έτσι, έπειτα από σεισμούς, λιμούς, πολέμους, πανδημίες, στην εκπνοή του έτους ένας αστεροειδής, ίσως μεγαλύτερος κι από το Άγαλμα της Ελευθερίας, πέρασε πολύ κοντά από τη Γη σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη NASA.

Όπως αναφέρει η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ο αστεροειδής, που ονομάζεται 2014 SD224, πέρασε σχεδόν ξυστά από τη Γη στις 20:20 GMT. Όσον αφορά στο μέγεθός του, έχει διάμετρο μεταξύ 302 και 690 πόδια (92 έως 210 μέτρα), που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους του Αγάλματος της Ελευθερίας (305 πόδια) ή μεγαλύτερο από τον καθεδρικό ναό του Σαλίσμπερυ (404 πόδια).

Τέλος, αναμένεται να ταξιδεύει με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο ή περισσότερα από 22.000 μίλια την ώρα, σχεδόν 30 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Nωρίτερα σήμερα, άλλος ένας αρκετά μικρότερος αστεροειδής, ο 2020 ΥΒ, με διάμετρο μόλις πέντε μέτρων, πέρασε ήδη «δίπλα» από τον πλανήτη μας, σε απόσταση 899.000 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ: in.gr

8eCUgvCwsa

Η απίστευτη μάχη ερευνητή με πεινασμένο λιοντάρι: Έριξε μπουνιά στο πρόσωπο του ζώου

Previous article

Όταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έδενε στον Πειραιά (1898)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.