ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με ιδιωτική ασφάλεια θα προστατεύει τα Εξαμίλια ο δήμος Κορινθίων από την Πέμπτη

0

Στην φύλαξη όλων των δημοτικών και δημόσιων κτιρίων στο δημοτικό διαμέρισμα των Εξαμιλίων προχωρά ο δήμος Κορινθίων από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, υλοποιώντας την δέσμευση του Βασίλη Νανόπουλου και ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του.

Το έργο της ασφάλειας αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία η σύμβαση με οποία υπεγράφη την τελευταία ημέρα του 2020. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η παρουσία της ιδιωτικής ομάδας ασφαλείας αφενός να λειτουργήσει αποτρεπτικά στους επιτήδειους και αφετέρου να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων. Η φύλαξη των δημοτικών κτιρίων της περιοχής θα λύσει παράλληλα και το τεράστιο ζήτημα των λεηλασιών στο νεκροταφείο Εξαμιλίων αλλά και των επιθέσεων που δέχονταν κατά καιρούς όσοι έφταναν σε αυτό, κυρίως γυναίκες, περιστατικά βίαια που είχαν τρομοκρατήσει τους κάτοικους και δεν τους επέτρεπαν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προς τους οικείους τους. Προς τον σκοπό αυτό καθημερινά 13:00 έως και 17:00 θα υπάρχει φύλακας στο νεκροταφείο.

«Η παρουσία δύναμης ελέγχου και οι περιπολίες θα αποτρέψουν τους επιτηδείους και θα μετατρέψουν τα Εξαμίλια σε τόπο ασφαλέστερο», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, στην οποία γίνεται αναφορά στην συμβολή του Αντιδημάρχου Σπύρου Ζαχαριά και την συνεργασία του τοπικού προέδρου Αλέξανδρου Βλάσση. «Ήταν υποχρέωση του δήμου εδώ και πολλά χρόνια! Υλοποιείται τώρα γιατί αυτή η δημοτική αρχή ΔΕΝ υποτιμά το πρόβλημα, ΔΕΝ κλείνει τα μάτια της σε αυτό και ΔΕΝ ξεχνά τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνία των Εξαμιλίων».

Σε φέρετρο δικού του σχεδιασμού ενταφιάστηκε ο Γάλλος σχεδιαστής, Pierre Cardin

Previous article

Εστίαση: πως να πάρετε επιχορήγηση για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.