ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η συνέντευξη Νανόπουλου στους δημότες. Τι τον ρώτησαν, τι απάντησε

0

Τις κάμερες και τα μικρόφωνα των υπολογιστών και των τάμπλετ άνοιξε ο δήμαρχος Κορινθίων στους πολίτες, επαναλαμβάνοντας το εγχείρημα της απευθείας επικοινωνίας μαζί τους, που εγκαινίασε τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την ιδιότυπη αυτή συνέντευξη προέκυψαν κάποια νέα γύρω από τα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και εκείνα που αφορούν τους δημότες της Κορίνθου.

Ο κ. Νανόπουλος, αρχικά, έκανε μια εισαγωγή μιλώντας για την πλατεία, την δημοτική αγορά, τον βιολογικό καθαρισμό, την καθημερινότητα κ.ά.

Ειδικότερα:

Για την πλατεία: Είναι πια σε φάση παράδοσης, κάτι που θα συμβεί μέσα στον Ιανουάριο. Από εκεί και πέρα, με νέο διαγωνισμό θα βγει καινούργιος ανάδοχος που θα ολοκληρώσει το έργο της ανάπλασης (πεζοδρομήσεις των γύρω δρόμων, αναψυκτήριο πλατείας, πέργκολες κ.λπ). Στο ίδιο πλαίσιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μπουν περισσότερα δέντρα.

Δημοτική Αγορά: Η στατική μελέτη έδειξε πως δεν μπορεί να αναπλαστεί χωρίς να γκρεμιστεί. Εντός του έτους θα γίνουν ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και η προκήρυξη της μελέτης. Στόχος είναι να εξυπηρετήσει πολλές χρήσεις (εστίαση, πολιτισμό, δημοτικές υπηρεσίες), ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερος όροφος, για να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο.

Δημοτική Αγορά Κορίνθου: Μια ολόκληρη ιστορία σε «ξένα» χέρια –  mazimagazine.gr

Βιολογικός καθαρισμός: Εντός των επόμενων μηνών θα ολοκληρωθεί η υποδομή για την άρδευση. Στον σχεδιασμό είναι να προχωρήσει και η τριτοβάθμια επεξεργασία.

Πολυδύναμο νηπιαγωγείο: Είναι πλέον έτοιμο και από τη νέα χρονιά θα φιλοξενήσει μαθητές ανακουφίζοντας τις δομές στο κέντρο της πόλης. Για τα δύο νηπιαγωγεία σε Αγιώργη και Αθίκια θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, ενώ τόνισε πως δεν κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση. Το Νηπιαγωγείο στο Σοφικό είναι έτοιμο και χρειάζεται οι γονείς από την περιοχή να εγγράψουν τα παιδιά τους, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 παιδιών που είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει.

Καθημερινότητα: Ο δήμος χρηματοδοτήθηκε για να προχωρήσει τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων με ένα εκατ. ευρώ. Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάπλασης και πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών του δήμου. Ειδικά για τα πεζοδρόμια στην Αποστόλου Παύλου, στα φανάρια, υπάρχει η σκέψη να μικρύνουν για να μπορούν να παρκάρουν νόμιμα τα αυτοκίνητα χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Δημόσιος φωτισμός: Θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με στόχο να αλλάξει όλος ο δημόσιος ηλεκτροφωτισμός και να γίνει αντικατάσταση με λαμπτήρες led. παράλληλα ο ανάδοχος θα αναλάβει τον ηλεκτρονικό έλεγχο των λαμπτήρων ώστε να υπάρχει άμεση αντικατάσταση εντός 24 ωρών όποτε μία λάμπα καίγεται.

Σύγχρονος φωτισμός LED στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης | VIMA Online

Καθαριότητα: υπάρχει αναμονή των εξελίξεων με την ΣΔΙΤ της Περιφέρειας και της τελικής απόφασης του ΣτΕ για το εργοστάσιο κομποστοποίησης στο Πεδίο Βολής. Ο δήμος θα κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να “θεραπεύσει” τα προβλήματα νομιμότητας που έχει το σχέδιο και το εργοστάσιο να κατασκευαστεί. Ο δήμος θα ενισχύσει τις υποδομές του με νέα απορριμματοφόρα που θα διαθέτουν και πλυντήριο, αλλά και νέα μηχανήματα που θα μπορούν να καθαρίζουν τα χόρτα στις άκρες και τα ρείθρα των δρόμων.

Αρχαία Κόρινθος: Το ΚΑΣ μπλόκαρε το σχέδιο για ένα νέο μεγάλο θέατρο. Η μόνη λύση πλέον είναι ένα λυόμενο θέατρο που θα ενταχθεί στο ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης του Ξενία. Το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο χωριό θα αντιμετωπιστεί με κυκλοφοριακή μελέτη.

Αθλητισμός: Ο σχεδιασμός είναι να γίνει ένα νέο κλειστό γυμναστήριο που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μέχρι τότε, ο δήμος θα προσπαθήσει να “στήσει” μπαλόνια-τέντες στους εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να τους μετατρέψει σε κλειστά γυμναστήρια. Η ίδια λύση θα προωθηθεί και για το κολυμβητήριο, αφού όμως πρώτα βρεθεί λύση με την αλλαγή του τρόπου θέρμανσης (κατάργηση πετρελαίου – θέρμανση με ΑΠΕ)

Πεζόδρομοι: Η ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (στο πλαίσιο το οποίου θα παραδοθεί και κυκλοφοριακή μελέτη) θα δείξει αν και ποια τμήματα του πεζόδρομου μπορούν να μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Το ίδιο σχέδιο θα δείξει και πως θα χωροθετηθούν οι νέες ζώνες επαγγελματικής δραστηριότητας.

Μνημείο Απόστολου Παύλου: Το μνημείο θα εγκατασταθεί στην πλατεία γιατί με τον τρόπο αυτό θα γίνει πόλος έλξης. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να φέρει κόσμο στο κέντρο της πόλης. Θα έρθει πρόταση στο δ.σ. ώστε να μετονομαστεί σε πλατεία Απόστολου Παύλου.

Δημοτικά Τέλη: Ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατον να μειωθούν τα δύο πρώτα χρόνια καθώς υπήρχε ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών, που είχαν κόστος. Επίσης και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων (π.χ. νέος εξοπλισμός, οργάνωση υπηρεσίας καθαριότητας κ.λπ είχε ανάγκη πόρων). Από την φετινή χρονιά θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δημοτικών τελών.

Πούτιν – Μέρκελ σκέφτονται να φτιάξουν εμβόλια από κοινού

Previous article

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.