ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε την διαφήμιση της Toyota που κόπηκε στην Αυστραλία λόγω επικίνδυνης οδήγησης [video]

0

Η νέα διαφήμιση της γκάμας Toyota Yaris στην Αυστραλία “κόπηκε” από την αρμόδια κρατική υπηρεσία μετά από καταγγελία που έκανε λόγο για προβολή επικίνδυνης οδήγησης που μπορεί να επηρεάσει το κοινό.

Η εν λόγω διαφήμιση παρουσιάζει τα τρία μέλη της οικογένειας μοντέλων – Yaris (σουπερμίνι), Yaris Cross (B-SUV) και GR Yaris (hot hatch). Η υπόθεση έχει να κάνει με τρία αδέρφια που συνεννοούνται μέσω τηλεφώνου για να επισκεφθούν τους γονείς τους στην 30η επέτειο γάμου τους. Δύο από αυτά είχαν ξεχάσει το ραντεβού, όμως όλοι προλαβαίνουν να φτάσουν στην ώρα τους στο σπίτι και μάλιστα ο οδηγός του GR Yaris (που όπως βλέπουμε έχει στην κατοχή του και μια Celica με αγωνιστική φορεσιά) έχει ήδη αγοράσει τούρτα!

Η καταγγελία αφορούσε δύο κανονισμούς του Federal Chamber for Automotive Industries Motor Vehicle Advertising Code που σύμφωνα με τον καταγγέλοντα καταστρατηγούνται – επικίνδυνη οδήγηση και μη τήρηση των ορίων ταχύτητας. Η επιτροπή Advertising Standards Bureau εξέτασε τα εν λόγο αποσπάσματα και κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει θέμα υπερβολικής ταχύτητας όμως εντόπισε “πρόβλημα” στη σκηνή όπου το GR Yaris βγαίνει από το γκαράζ πλαγιολισθαίνοντας, μια πρακτική που θεωρείται επικίνδυνη.

Η Toyota δήλωσε πως σέβεται την άποψη του ανθρώπου που έκανε την καταγγελία παρόλο που πιστεύει πως το συγκεκριμένο σποτ ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς που ισχύουν για τις διαφημίσεις στη χώρα. Παρόλα αυτά η απαγόρευση προβολής του ισχύει, οπότε η ιαπωνική φίρμα θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές προτού της επιτραπεί να δημοσιεύσει ξανά τη διαφήμιση σε τηλεόραση και social media.

8eCUgvCwsa

Στο Υπουργείο έφτασε το θέμα της πυρκαγιάς στη Λίμνη Στυμφαλία

Previous article

7-1-1977: Το βαπόρι από την Περσία «πιάστηκε» στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.