ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Α. Κόρκα με το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας κ. Α. Παπακυριάκο

0

Η Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, πραγματοποίησε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και αναφέρθηκαν σε πληθώρα θεμάτων όπως:

  • Η πορεία των εν ενεργεία έργων που αφορούν την περιοχή, όπως οι καθαρισμοί χείμαρρων, έργα οδοποιίας αλλά και έργα πολιτισμού όπως, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ προς τα Πολιτιστικά – Βυζαντινά μνημεία.
  • Έργα όπου πρόκειται να εκτελεσθούν με προϋπολογισμό άνω των 6.000.000€ που έχουν εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Οικονομική Επιτροπή για το Δήμο Βέλου- Βόχας, όπως α) η ανάπλαση του Γηπέδου στο Ζευγολατιό με προϋπολογισμό 330.000€ για τις αρχές του 2021, β) οι κόμβοι Βραχατίου στην ΠΕΟ με προϋπολογισμό 1.900.000€ με την μελέτη να γίνεται από το Δήμο, γ) το οδικό έργο για Βραχάτι- Σουληνάρι- Χαλκί- Νεμέα με προϋπολογισμό 1.300.000€, δ) τα Εγγειοβελτιωτικά έργα Υποδομής και ε) τη βελτίωση των υποδομών με προϋπολογισμό 2.160.000€.
  • Το γενικό αντιπλημμυρικό πρόγραμμα του Δήμου με προϋπολογισμού 2.500.000€ και τα συνοδά αντιπλημμυρικά έργα της Ολυμπίας Οδού.
  • Αντιδιαβρωτικά έργα.
  • Η Χερσαία ζώνη του λιμένα Βραχατίου με προϋπολογισμό 2.500.000€.
  • Η επικαιροποίηση των μελετών για τα βυζαντινά μνημεία: Παναγία Φουκά και Παναγία Γιουρούτσι και τέλος
  • Στο θέμα της Διάβρωσης που με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα θα μπορούν να προχωρήσουν ώστε με ώριμες μελέτες να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα αλλά και μέσω του ΠΔΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

8eCUgvCwsa

3 στα 3 η Κορινθία! Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ η Μαριλένα!

Previous article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑ (Εμβόλιο COVID-19)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.