ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σε ποια περιοχή της Κορίνθου σήμανε συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού

0

Αναστάτωση προκλήθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (14.01.2021) γνωστοποιήθηκε ότι μία γυναίκα που γέννησε στις 4 τα ξημερώματα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η γυναίκα που ζει στον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια, προσήλθε στο Νοσοκομείο ξημερώματα και γέννησε με καισαρική. Αφού γέννησε και μεταφέρθηκε στο θάλαμο όπως και το νεογνό, της έγινε το τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε το μεσημέρι και ήταν θετικό.

Από εκείνη τη στιγμή η γυναίκα απομονώθηκε σε άλλο θάλαμο και το νεογνό σε θερμοκοιτίδα χωρίς επαφή με άλλα νεογνά.

O διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, μιλώντας στο korinthia.net, ανέφερε πως δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που την περιέθαλψε και κάλεσε τους πολίτες και τα Μέσα Ενημέρωσης να μην δημιουργούν αναστάτωση με το παραμικρό. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μάς τόνισε πως δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει νέος κύκλος διαγνωστικών τεστ στον καταυλισμό, καθώς έχουν γίνει τρεις φορές τέτοια τεστ μεταξύ των Ρομά, με το τελευταίο πριν από λίγες ημέρες και η κατάσταση σε αυτόν είναι πολύ καλή.

Αντίθετα ο Βασίλης Νανόπουλος εμφανίστηκε πιο ανήσυχος για την περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης όπου χτες έγιναν 137 rapid test και βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα. Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε υπάρχει φόβος ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων να είναι μεγαλύτερος και γι αυτό ο έλεγχος θα επαναληφθεί σύντομα.

Πάντως, στον δήμο Κορινθίων -που παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στην κατεύθυνση της διεξαγωγής τεστ κάθε εβδομάδα σε διαφορετική Δημοτική Ενότητα- το επόμενο ραντεβού είναι την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.

15/01/2009 Νέα Υόρκη: Ένα Airbus A-320-214 αναγκάστηκε να κάνει προσυδάτωση στον ποταμό Hudson…

Previous article

Νέα Υόρκη : Λεωφορείο με επιβάτες έπεσε από γέφυρα – Συγκλονιστικές εικόνες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.