ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εγκαινιάστηκε το πανέμορφο και σύγχρονο νηπιαγωγείο στην Αγιάννα (βίντεο – φωτό)

0

Ένα αληθινό κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Κορινθίων εγκαινίασε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Το πολυδύναμο νηπιαγωγείο στην περιοχή της Αγιάννας, κοντά στο στρατόπεδο, θα υποδεχτεί από αύριο τους μαθητές των τεσσάρων νηπιαγωγείων (από το 2ο, 5ο, 8ο και 16ο νηπιαγωγείο) σε ένα υποδειγματικό σχολικό συγκρότημα, με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Για ένα «θησαυροφυλάκιο» μίλησε ο ανάδοχος του έργου, Γ. Παπαδόπουλος, που παρέδωσε το έργο μέσα σε δύο χρόνια (ξεκίνησαν οι εργασίες το 2019) κάνοντας λόγο στον θησαυρό που αποτελούν τα παιδιά μας και στο οποίο οφείλουμε να δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αγαπήσουν το σχολείο.

Το νέο κτίριο εμβαδού 600 τετραγωνικών μέτρων έχει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών, σύγχρονες «λιλιπούτειες» τουαλέτες, κουζίνα και τραπεζαρία, έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο για να κάνουν διάλειμμα τα παιδιά όταν κάνει κρύο και έναν όμορφο ανοιχτό αύλειο χώρο με όμορφα παιχνίδια για τις ηλιόλουστες μέρες. Οι τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας θερμαίνονται με σώματα καλοριφέρ, ενώ στους υπόλοιπους χώρους υπάρχουν μεγάλα κλιματιστικά. Υπάρχουν ακόμα σύγχρονες υποδομές πυρασφάλειας.

Ο Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για ένα σύγχρονο κτίριο και λειτουργικό χώρο, που θα υποδεχτεί τα παιδιά των 4 νηπιαγωγείων, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβάνοντας και την προηγούμενη δημοτική αρχή που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το έργο. Αναγνωρίζοντας πως ο δήμος Κορινθίων έχει μείνει πίσω σε υποδομές σχολικών κτιρίων, ειδικά για τα νηπιαγωγεία, δεσμεύτηκε ότι η παρούσα δημοτική αρχή στην θητεία της θα ολοκληρώσει κι άλλα ανάλογα έργα με την δημιουργία δύο νέων πολυδύναμων συγκροτημάτων. Ένα από αυτά θα είναι το νέο Μουσικό Σχολείο, για το οποίο η μελέτη ολοκληρώνεται. «Όταν θα ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση του στρατοπέδου, θα χαραχτούν οι δρόμοι και θα γίνει η πλατεία και το πάρκινγκ, η περιοχή θα αλλάξει τελείως μορφή», είπε ο δήμαρχος Κορινθίων.  

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχε ο δήμος με τον εργολάβο, αλλά και στο ιστορικό του έργου που ψηφίστηκε ομόφωνα από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, μελετήθηκε το 2017, εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2018, ξεκίνησε τις εργασίες το 2019 και σήμερα παραδίδεται στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.

Ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, επι της διοίκησης του οποίου ξεκίνησε το έργο, εμφανίστηκε δικαιωμένος για τον σχεδιασμό που είχε κάνει η διοίκηση του και ευχήθηκε να συνεχιστεί ο προγραμματισμός για την δημιουργία κι άλλων τέτοιων σχολικών συγκροτημάτων. Έκανε ωστόσο αναφορά στις δικές τους ενέργειες να δημιουργήσει νέα σχολικά συγκροτήματα, όπως στον Αγιώργη και στην Αρχαία Κόρινθο, αλλά και στην άθλια κατάσταση που παρουσιάζουν πολλά νηπιαγωγεία ακόμα και σήμερα στον δήμο Κορινθίων. Ενδιαφέρον είχε, πάντως, η επισήμανση του κ. Πνευματικού πως η ίδια η πολιτεία συχνά δημιουργεί προσκόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και έφερε ως παράδειγμα ένα οικόπεδο που είναι στην κυριότητα της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά δεν παραχωρήθηκε ποτέ, αν και ζητήθηκε από τον δήμο Κορινθίων για να γίνει νηπιαγωγείο.

Τέλος, ο Νίκος Σταυρέλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του όχι μόνο ως δημοτικός σύμβουλος (και μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας που ξεκίνησε το έργο), αλλά και ως κάτοικος της περιοχής. Έθεσε ωστόσο έναν προβληματισμό σημειώνοντας ότι μπορεί οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα δύο γειτονικά υφιστάμενα νηπιαγωγεία της Μπαθαρίστρας (στην διασταύρωση για Καλλιθέα) και της Αγιάννας να εξυπηρετούνται απόλυτα, όμως οι γονείς των παιδιών που πάνε στα άλλα δύο νηπιαγωγεία που θα συστεγαστούν, από τον Συνοικισμό και τα Βοσέικα, δεν εξυπηρετούνται το ίδιο.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1727

Previous article

NASA: Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το «Γκραντ Κάνυον» του Άρη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.