ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Νεμέα: “Πόλεμος” πλειοψηφίας – μειοψηφίας στις όχθες του Ασωπού

0

Μείζων θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Νεμέα μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο δήμος Νεμέας για τον καθαρισμό του Ασωπού.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Ανδριανάκος, με αναρτήσεις του έκανε λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα παραθέτοντας φωτογραφίες και αναφέροντας:

Δήμος και περιφέρεια να σταματήσουν άμεσα το έγκλημα που διαπράττουν στον Ασωπό. Ο Ασωπός είναι ένα οικοσύστημα μαζί με τα δέντρα του. Το οικοσύστημα αυτό συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του μικροκλίματος στην κοιλάδα της Νεμέας. Το δε μικροκλίμα σε συνδυασμό με την ποικιλία μας το Αγιωργίτικο καθορίζουν το ΠΟΠ Νεμεα. Μιλάμε για μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Ο Ασωπός δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους «έργα» κύριοι, δεν είναι όλα εργολαβίες. SOS ΑΣΩΠΟΣ.

Ακολούθησε μία ακόμα ανάρτηση, με περισσότερα στοιχεία, από την δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Φιλντίση η οποία περιέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:

Πριν λίγο επισκέφθηκα τη θέση “Μπουρλοβρυση” του Ασωπού. Μιλάμε κυριολεκτικά για ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ… καμία σχέση με “καθαρισμό από φερτά υλικά της κοίτης του ποταμού και εκβάθυνση για αποφυγή πλημμυρών”. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ η εικόνα που αντικρίζει κανείς… Έχουν κοπεί με ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ δέντρα με μεγάλους κορμούς, έχουν ξεριζωθεί άλλα, ενώ δεν έχει καθαριστεί το ποτάμι από τα φερτά υλικά που είναι ακόμη μέσα στα νερά και κάτω από το γεφύρι. Οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν το μέγεθος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. Σαν Δημοτική Σύμβουλος και άνθρωπος που σαν Πρόεδρος Πολιτιστικού Σωματείου του Δήμου είχα διοργανώσει στο παρελθόν σε συνεργασία με τον Δήμο, πλήθος εκδηλώσεων για την προστασία του Ασωπού (SOS Ασωπός), θέλω να ρωτήσω τον Δήμαρχο Νεμέας:
1) βάσει ποιας περιβαλλοντικής μελέτης προβλέφθηκε όλη αυτή η καταστροφή,
2) έχει δοθεί άδεια για το κόψιμο τόσο παλιών, μεγάλων και σπάνιων δέντρων (μεταξύ αυτών και ενός κουι όπως μου είπαν άνθρωποι που έχουν κτήματα στην περιοχή και έχουν φρικάρει κατά κυριολεξία),
3) αν συμμερίζεται και υιοθετεί “δελτίο τύπου” ΑΝΩΝΥΜΟΥ blog που μιλάει σαν να τον εκπροσωπεί και δηλώνει με περισσό θράσος ότι “το έργο θα συνεχιστεί, αρέσει δεν αρέσει στην αντιπολίτευση και την απειλεί ότι ” ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΌΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.” – και τέλος
4) τα υπόλοιπα ξύλα από τους κομμένους κορμούς πού ακριβώς έχουν πάει, ποιοι τα πήραν και τι τα έκαναν; Θέλω να τονίσω δε, για να προλάβω τα γνωστά κακόβουλα σχόλια, ότι το θέμα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε “αντιπολιτευτικο”, είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και κατεξοχήν ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ και αφορά ΟΛΟΥΣ τους Νεμεατες.

Ο δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Φρούσιος, μετά τις αναρτήσεις του κ. Ανδριανάκου και της κυρίας Φιλντίση υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως κατά τη διάρκεια των έργων καθαρισμού του ποταμού, δεν κόπηκε κανένα δέντρο από τον δήμο μεταφέροντας την ευθύνη για τα δέντρα που κόπηκαν σε ασυνείδητους πολίτες. Σημείωσε ακόμα πως οι δημότες έμειναν ικανοποιημένοι από το έργο, διότι ο ποταμός δεν είχε καθαριστεί ποτέ και κατέληξε πως το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο, ο δήμος θα προχωρήσει σε δεντροφύτευση και σε δημιουργία ενός παράδρομου.

H κυρία Φιλντίση συνέχισε απαντώντας σήμερα στον δήμαρχο Νεμέας:

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ; Ποιος “δεν έχει έρθει στον Ασωπό ποτέ”; Αλήθεια, “ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”; Αλήθεια, “ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ”; Να σας θυμίσω ότι από το 2011 έως το 2014 κάθε καλοκαίρι γίνονταν στο σημείο, που ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ, πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα SOS ΑΣΩΠΟΣ. Το 2011 ιδρύθηκε Σύλλογος για την Προστασία του Ασωπού. Το 2012 έγινε καθαρισμός και ρίψη ψαριών (πέστροφες), με συμμετοχή του Δήμου, σχολείων και πολιτιστικών Σωματείων. Το ίδιο επαναλήφθηκε κάθε χρόνο μέχρι το 2014. Αυτά τα θυμάται ο κόσμος και προκύπτουν απο φωτογραφίες. Αλλά πού να τα θυμάστε αυτά, αφού ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ποτέ τότε σε καμία από αυτές τις δράσεις!!! Αν και είστε “ΓΗΓΕΝΗΣ ΝΕΜΕΑΤΗΣ”.
Χρειάζεται ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ για να λέτε ότι “δεν κόπηκε τίποτα”… Όχι μόνο κόπηκαν δέντρα μεγάλα, ετών αλλά “διατέθηκε” κατ’ εντολή σας και η ξυλεία, όπως ομολογείτε, λες και προερχόταν απ’ το χωράφι σας! Αφήστε που σας διαψεύδει το ίδιο το Google Earth, όσον αφορά τα δέντρα, εκτός από τις φωτογραφίες…
Χρειάζεται επίσης ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ για να διαβάλλετε την αντιπολίτευση και συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους στους παρόχθιους ιδιοκτήτες, λέγοντάς τους δήθεν εμπιστευτικά ότι “αυτοί (οι… κακοί) δεν θέλουν να γίνει το έργο”.
“Ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα, που ντράπηκαν και οι λέξεις” είπε κάποτε κάποιος μεγάλος. Εγώ θα πω μόνο ΑΙΔΩΣ και ότι τελείωσαν τα ΨΕΜΑΤΑ. Αυτά προς το παρόν…”.

Μια καινούρια μεγάλη εργολαβία για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας ξεκίνησε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Previous article

1878: “Οι Τούρκοι καίνε το Φάληρο”… Πανικός αλά Ελληνικά, απίστευτο ρεζιλίκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.