ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Βόλος διεκδικεί το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

0

Η επένδυση της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO με την κατασκευή εργοστασίου για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα – Η επιστολή της Α΄ΒΙΠΕ Βόλου στο υπουργείο εσωτερικών.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η υλοποίηση της επένδυσης της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO με την κατασκευή εργοστασίου για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί αναζητούν τον χώρο, στον οποίο θα εγκατασταθεί η μονάδα παραγωγής μικρών ηλεκτροκίνητών οχημάτων, μετά την πρόσφατη υπογραφή του σχετικού Letter of Intent με την Enterprise Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Σχεδιάζεται να ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ πρόκειται να αδειοδοτηθεί με τη διαδικασία fast track.

Η γερμανική εταιρεία έχει θέσει συγκεκριμένους όρους για τον τόπο, στον οποίο θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο. Βασικότερος από αυτούς θεωρείται η πρόσβαση σε δίκτυα μεταφοράς και συγκεκριμένα η μονάδα αφενός να βρίσκεται κοντά σε λιμάνι και αφετέρου να συνδέεται με το εθνικό οδικο και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο Βόλος μοιάζει να είναι μια περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις και ήδη η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, είναι η πρώτη που απέστειλε επίσημη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η ΒΙΠΕ Βόλου έχει παρελθόν στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 264 στρεμμάτων δραστηριοποιούνταν επί 15 χρόνια η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη. Η Α΄ΒΙΠΕ Βόλου έχει συνολική έκταση 2.780 στρέμματα και βρίσκεται 8 χλμ. από την πόλη.

Η επιστολή

Ακολουθεί η επιστολή της Α΄ΒΙΠΕ Βόλου στο υπουργείο εσωτερικών:

«Ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της επιστολής πρόθεσης συνεργασίας από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντικής επένδυσης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, διαδεχόμενη από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς, καθαρού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αλλά και ελκυστικού για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεως εργασίας.

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματικών φορέων της περιοχής με εμπλοκή στο παρελθόν στην παραγωγή επιβατικών οχημάτων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή μας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Βιομηχανικά Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς αυτοκινήτων, που κατασκεύασε περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun – Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής μας, την παρεχόμενη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο), την ύπαρξη εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγκροτούν έναν μοναδικό πυρήνα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που αναδεικνύει την περιοχή μας ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σε μια περίοδο που η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί κοινό τόπο, προσβλέπουμε ότι θα συμπεριλάβετε την περιοχή μας μεταξύ εκείνων που θα αξιολογηθούν ως υποψήφιες να διεκδικήσουν την συγκεκριμένη επένδυση, συνεξετάζοντας και τα παραπάνω εκτεθέντα πλεονεκτήματα.

Παραμένοντας στην διάθεσή σας για κάθε χρήσιμη συμβολή σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την διάθεσή σας για καλή συνεργασία».

8eCUgvCwsa

Oι Έλληνες Ντασό: Με ρίζες στη Θεσσαλονίκη η δυναστεία των Rafale

Previous article

Κολχικίνη : Ποιους ασθενείς ωφελεί – «Μην την παίρνετε προληπτικά» τονίζουν οι γιατροί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.