ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ψηφίστηκε ο Π/Υ της Κορίνθου – Ποια είναι τα βασικά σημεία του

0

Με 15 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 2 λευκά εγκρίθηκε χτες ο Π/Υ του δήμου Κορινθίων για το 2021. Έτσι, πλέον μπορεί να ξεμπλοκάρει ο δήμος όλες τις διαδικασίες και να ξεκινήσει όλα τα έργα που περίμεναν την ψήφισή. Υπέρ ψήφισε το σύνολο της δημοτικής πλειοψηφίας (Κυριαζής, Ζαχαριάς, Κουτσογκίλλας, Κόλλια, Μπίτζιος, Παπαδημητρίου, Καρσιώτης και Πούρος από την Συμμαχία Πολιτών και οι συνεργαζόμενοι Ζώγκος, Καρασάββας, Καλλίρης, Παπαϊωάννου, Πλατής, Τιμολέων Πιέτρης και Γκεζερλής). Κατά ψήφισαν πέντε σύμβουλοι της παράταξης Πνευματικού (Πνευματικός, Μελέτης, Λύτρα, Μπουρσέ, Ταγαράς),  οι Παναγιώτης Σπύρου και Βιβή Τζέκου, ενώ ως «ΟΧΙ» μετρήθηκαν και οι έξι ψήφοι της παράταξης Σταυρέλη, ο οποίος κατέθεσε δικό του σχέδιο προϋπολογισμού.

Από την εισήγηση του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα εξής.

 • Ο π/υ είναι ισοσκελισμένο και αναπτυξιακός και φτάνει τα 86 εκατομμύρια ευρώ. Έχει έντονη κοινωνική διάσταση με την διάθεση περίπου 9 εκατομμυρίων για πολιτισμό και κοινωνική πολιτική.
 • Προβλέπει μείωση των δημοτικών τελών σε μία σειρά από δραστηριότητες επαγγελματικές αλλά και στα οικιακά τέλη. Η έναρξη λειτουργίας της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων δεν θα προκαλέσει αύξηση των τελών καθαριότητας.
 • Δόθηκε σημασία στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ για την βελτίωση των πεζοδρομίων, ενώ θα αντικατασταθούν μέσα στον επόμενο χρόνο οι λαμπτήρες οδοφωτισμού με νέους λαμπτήρες LED χαμηλής κατανάλωσης.
 • Στην καθαριότητα βγήκε κονδύλι 600.000 ευρώ για αγορά νέων απορριμματοφόρων και 300.000 ευρώ για 1500 νέους κάδους απορριμμάτων, που θα αντικαταστήσουν σταδιακά το σύνολο των κάδων σε όλο τον δήμο Κορινθίων. Θα δημιουργηθούν δύο νέα πράσινα σημεία
 • Θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. Για την λειτουργία της θα γίνει αναμόρφωση του Π/Υ όταν αλλάξει ο κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας.
 • Θα προχωρήσει η σύμβαση για την υπογειοποίηση του Δικτύου της ΔΕΗ, που σε συνδυασμό με το Open mall θα αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της Κορίνθου
 • Θα ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες το πρόγραμμα δημιουργίας νέων παιδικών χαρών και της αλλαγής των στάσεων των Μέσων Μαζική Μεταφοράς
 • Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για τις Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του δήμου Κορινθίων, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθεί στον δήμο η μελέτη για την στρατηγική τουριστική ανάπτυξη του δήμου Κορινθίων τα επόμενα 15 χρόνια.
 • Ο δήμος Κορινθίων είναι κοντά στην παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου. Προχωράει ο σχεδιασμός για την δημιουργία μαρίνας και δεύτερης προβλήτας στον Κόρφο, αλλά και εκβάθυνσης στο λιμάνι της Κορίνθου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο με έξοδα του υπουργείου θα κατασκευαστεί στο λιμάνι οικίσκος για τον έλεγχο των ταξιδιωτών εκτός SENGEN
 • Στην Κοινωνική Πολιτική θα δημιουργηθούν τρία νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Ο δήμος είναι κοντά στην υπογραφή της νέας σύμβασης για το ΤΕΒΑ και την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 • Στο ΚΕΠΑΠ για τον αθλητισμό εγκρίθηκαν 470 χιλιάδες ευρώ για νέο ταρτάν στην Κόρινθο και το Χιλιομόδι, ενώ έχουν περιληφθεί κονδύλια για επισκευές στο κλειστό του Λεχαίου και στο κολυμβητήριο  
 • Από τα έργα υποδομής ξεχωρίζουν το νέο Μουσικό Σχολείο η κατασκευή του οποίου θα ενταχθεί σε πρόγραμμα, το νέο οστεοφυλάκιο, οι νέοι διαγωνισμοί για τα νηπιαγωγεία σε Αγιώργη και Αθίκια. Κάθε χρόνο θα διατίθενται χρήματα σε κάθε χωριό για την βελτίωση και την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων. Προχωρούν τα Σχέδια Πόλης με πρώτα τα Βοσέικα και τις φυλακές, ενώ πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο
 • Για το περιβάλλον έχει προβλεφθεί κονδύλι για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και δημιουργία Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και για την αποκατάσταση της χωματερής στο Χιλιομόδι, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ΣΔΙΤ και την διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια. Το εργοστάσιο κομποστοποίησης θα προχωρήσει, αλλά με νέο σχεδιασμό και αλλαγή της μεθόδου κομποστοποίησης έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η διάθεση του κομποστ.
 • Σε ό,τι αφορά την ΔΕΥΑΚ την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η τηλεδιάσκεψη με φορείς του υπουργείου Υποδομών για το διπλό έργο των 50 εκατομμυρίων ευρώ (αναβάθμιση Βιολογικού και δίκτυο αποχέτευσης σε Ασσο Λέχαιο Περιγιάλι).   

Ξεκινούν τεστ κορωνοϊού στο Νηπιαγωγείο Ξυλοκάστρου – Ξεσηκώθηκαν οι γονείς

Previous article

Ξεπέρασαν τα 25 δισ. οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.