ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “Θα αξιολογούμε κάθε φορά τις προτάσεις του δημάρχου πριν ψηφίσουμε”

0

Την θέση της παράταξής του για τον Π/Υ του δήμου Κορινθίων το 2021 κατέθεσε ο Νίκος Σταυρέλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” τόνισε κατά το προοίμιο πως “δεν είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για να λέμε “ΝΑΙ σε όλα” ή “ΟΧΙ σε όλα”, αλλά να αξιολογούμε κάθε φορά τι είναι συμφέρον για τους δημότες.

Η πρώτη γενική παρατήρηση που έκανε ο κ. Σταυρέλης είναι πως με εξαίρεση το Τεχνικό Πρόγραμμα στον Π/Υ δεν υπάρχει το αποτύπωμα της δημοτικής αρχής, δηλαδή η διαπίστωση για το που θέλει να πάει τον δήμο. Ειδικότερα για τα έργα που περιλαμβάνονται στον Π/Υ, ο κ. Σταυρέλης διαβεβαίωσε ότι η παράταξη του θα ψηφίζει τα έργα, εφ όσον είναι σύννομα, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί ενστάσεις για τον χαρακτήρα και την κατεύθυνση που έχουν τα έργα, όπως άλλωστε διατύπωσε και στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ειδικότερα οι πιο βασικές παρατηρήσεις του κ. Σταυρέλη ήταν οι εξής:

Για τα έσοδα: Η πρώτη παρατήρηση είναι πως σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά Τέλη μπορούσαν να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις. Για τα Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού προτείναμε μειώσεις 25%, για τα Νεκροταφεία 50%, για τις Λαϊκές Αγορές και τους Κοινόχρηστους Χώρους 40%.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι πως τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ, ένα εξωπραγματικό ποσό.

Για το Διοικητήριο: Η Περιφέρεια φαίνεται να αλλάζει τον σχεδιασμό της. Κατά την συζήτηση για την γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Κορίνθου, ενώ οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είχαν εισηγηθεί υπέρ της τροποποίησης της χρήσης του χώρου στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας, ώστε να μπορέσει να γίνει εκεί το Διοικητήριο, ο Περιφερειάρχης εισηγήθηκε η Περιφέρεια να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζω ότι χάρη στην παράταξη μας έχουμε επικαιροποιημένη σχετική απόφαση του Δ.Σ. υπέρ της χωροθέτησης διοικητηρίου στο 6ο ΣΠ.

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΟΥΤΡΩΝ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ: Θα πάρει πολύ χρόνο -εάν και εφόσον παραχωρηθούν στον δήμο- μέχρι να καταφέρουμε να τις εκμεταλλευτούμε καθώς θα απαιτηθούν μία σειρά απο μελέτες και αδειοδοτήσεις που είναι χρονοβόρες.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: Υποστηρίξαμε ότι έπρεπε να δοθούν περισσότερα χρήματα από τις 170.000 που προβλέπει ο Π/Υ. Τόσα χρήματα δώσαμε πέρυσι που δεν έγιναν εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού. Φέτος μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, έως και 1,5% του Π/Υ, περίπου 400.000.

Αυτά είναι τα μέλη σπείρας που ξάφριζαν ηλικιωμένους στην Αθήνα -Παρουσιάζονταν ως δημοτικοί υπάλληλοι [εικόνες]

Previous article

25η Μαρτίου: Στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση -Καλεσμένοι Πούτιν, Μακρόν, Κάρολος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.