ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ταγαράς: ποια έργα – τομές αποφασίστηκαν για την οριστική λύση στο προβλημα των καταπτώσεων

0

Η τέταρτη κατά σειρά σύσκεψη για την Διώρυγα έγινε σήμερα το πρωί (29 Ιανουαρίου 2021) στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ στα Ίσθμια, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά. Σε αυτήν ξεκαθάρισε οριστικά το πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν, ώστε να διασφαλιστεί ότι το πρόβλημα των καταπτώσεων (που ειρήσθω εν παρόδω συνεχίζονται αδιαλείπτως) θα αποτελέσει παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ταγαράς θα γίνουν τρία έργα – παρεμβάσεις, τα δύο εκ των οποίων αφορούν τις καταπτώσεις και το τρίτο την περίφραξη. Το πρώτο έργο αφορά την μελέτη κατασκευή για την άρση του προβλήματος των καταπτώσεων. Όπως διαπιστώθηκε από τις μελέτες που έγιναν, οι καταπτώσεις έχουν προκληθεί από διαβρώσεις που έχουν προκαλέσει στους λίθινους κρηπιδότοιχους τα νερά του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου. Πρόκειται για μία ζώνη περίπου 1 χιλιομέτρου, ανάμεσα στα πολυβολεία και τον νοητό άξονα του αγωγού του βιολογικού καθαρισμού. Για την επίλυση του προβλήματος θα χρειαστεί ένα μεγάλο έργο με προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά, μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε με την συμμετοχή Ταγαρά, Δήμα, Σκέρτσου και άλλων παραγόντων θα βγουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Το μόνο που απομένει είναι να υποβληθεί το αίτημα για την χρηματοδότηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χτεσινή τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να κηρυχτεί η Διώρυγα σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, γεγονός που θα επιτρέψει να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις….

Το δεύτερο μεγάλο έργο αφορά την χρηματοδότηση για την υλοποίηση του μηχανισμού παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης των πρανών, ώστε να προλαμβάνονται οι πιθανές καταπτώσεις στο επικίνδυνο ή σε άλλα σημεία. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και θα επιτρέπει την online παρακολούθηση των πρανών.

ΥΠΕΣ: Αυτό είναι το νέο εκλογικό σύστημα για τους ΟΤΑ

Previous article

You may also like

Comments

Comments are closed.