ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Γκιολής: “Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι όσο κρατάμε κλειστό τον Ισθμό”

0

Ο Ισθμός πρέπει να ανοίξει άμεσα γιατί γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι όσο τον κρατάμε κλειστό. Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συμπληρώνοντας πως είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία για τον διαγωνισμό που θα οδηγήσει στον ανάδοχο που θα εκτελέσει το έργο της περίφραξης στην Διώρυγα.

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΔΙΚ Βασίλης Ανδρικόπουλος, τόνισε πως είμαστε στο τελικό στάδιο για να ξεκινήσει το έργο της περίφραξης και σημείωσε με έμφαση τον ρόλο που έπαιξε στην επίσπευση των διαδικασιών ο Νίκος Ταγαράς. “Σύντομα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την Διώρυγα, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της Κορινθίας…”, συμπλήρωσε.

“Η κυβέρνηση έχει δείξει την πρόθεσή της να λύσει το μεγάλο πρόβλημα με την Διώρυγα. Σήμερα πήραμε σημαντικές αποφάσεις και ελπίζω να γίνουν γρήγορα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν τα έργα και να αποκατασταθεί η διέλευση των πλοίων”, ανέφερε λακωνικά, ο Γιώργος Γκιώνης.

Τέλος ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας που είναι επικεφαλής της ομάδας που “τρέχει” τις έρευνες, χαρακτήρισε χρήσιμη την σύσκεψη που έγινε σήμερα καθώς, όπως είπε, αναλύθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Διώρυγα. Ο καθηγητής επανελαβε και πάλι πως η Διώρυγα είναι ένα εμβληματικό μνημείο όχι μόνο για την Κορινθία και την Ελλάδα, αλλά με παγκόσμια αναφορά, στο οποίο συνυπάρχουν η ιστορία, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, η αρχαιοτεχνολογία και ένα μνημείο με τεράστιο γεωλογικό ενδιαφέρον.

900 χιλιάδες ευρώ για την περίφραξη της Διώρυγας

Previous article

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου» -Συνολικά 800 θέσεις εργασίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.